SEGRE

TURISME POLÈMICA

Pis anunciat sense autorització

Un lleidatà denuncia que l’han multat per un anunci de lloguer publicat sense el seu consentiment || Pagarà 1.000 euros per incomplir la llei turística

Vista panoràmica de Rialp, al Pallars Sobirà.

Vista panoràmica de Rialp, al Pallars Sobirà.AJUNTAMENT DE RIALP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí de Lleida denuncia que la Generalitat l’ha multat amb mil euros després que un web que publica anuncis d’apartaments per tot el món inclogués el lloguer del seu, a Rialp (Pallars Sobirà), sense el seu consentiment. Segons explica a aquest diari, amb la seua esposa van decidir publicar un anunci mitjançant un web per llogar durant les vacances el seu apartament al Pallars Sobirà. Tanmateix, al cap de poc temps, el web els va trucar i els va dir que hi havia problemes i que necessitaven un número de referència per mantenir l’anunci. Llavors, el matrimoni va decidir retirar l’anunci. De fet, mai van arribar a llogar-lo. Tanmateix, a començaments d’aquest any, la parella va rebre per sorpresa una notificació de la Generalitat, concretament del departament d’Empresa i Coneixement, informant-los que havien estat sancionats per un import de 3.000 € per incomplir la normativa turística. Una sanció que arriba després de veure l’anunci del pis per un web que no era amb el que ells havien contactat. “Creiem que van clonar l’anunci. Van posar les fotos i també una de la meua dona que podrien haver-la agafat de Facebook. Però amb nosaltres no van contactar en cap moment”, explica el perjudicat. Tanmateix, el departament només accedeix a reduir la sanció 2.000 euros. Aquest ciutadà denuncia un “afany recaptatori” i defensa que en cap moment van obtenir cap benefici amb l’anunci, ja que mai van arribar a llogar l’habitatge.

Les comarques de Lleida, amb uns 2.000 habitatges turístics

Segons les últimes dades de la Generalitat, a les comarques de Lleida hi ha més de dos mil habitatges de lloguer turístic (HUT: Habitatges d’Ús Turístic), la majoria dels quals es concentren a Aran, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça. Més de set-cents pisos al Pirineu apareixen ara a les pagines webs de lloguer com Airbnb i Wimdu, i molts són segones residències que els seus amos han convertit en font d’ingressos. Val a destacar que el nombre de pisos turístics es va disparar l’any 2012, quan l’administració pública va fixar la normativa que els regula.

tracking