SEGRE

FIRES TRADICIONS

La Fira de l'Ou venç la pluja

Sant Guim va celebrar la 22 edició del certamen i es va omplir de visitants malgrat el mal temps de les primeres hores || Premia Núria Picas, campiona del món de curses de muntanya

L’atleta Núria Picas i l’alcalde, Francesc Lluch, que van donar el tret de sortida d’aquest certamen gastronòmic.

L’atleta Núria Picas i l’alcalde, Francesc Lluch, que van donar el tret de sortida d’aquest certamen gastronòmic.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pluja que ahir al matí va caure de forma intensa a la Segarra va parar de sobte, coincidint amb els actes de la Fira de l’Ou de Sant Guim de Freixenet. Els versos satírics del Ball de Gitanes de Cervera van interrompre el mal temps i van donar pas a la calor que va acompanyar la celebració de la 22 edició del certamen, que va entregar el seu Parell d’Ous de Plata a l’atleta Núria Picas, campiona del món de trail de muntanya amb arrels a Sant Guim. L’alcalde, Francesc Lluch, va aplaudir la trajectòria vital de Picas a l’afirmar que “és un exemple de constància i perseverança en els reptes de màxima dificultat, i a més, allà on va, fa bandera de la seua catalanitat”. Així mateix, durant el parlament va dedicar les activitats d’aquest any a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, que va rebre el Parell d’Ous el 2015, i a l’exconseller Oriol Junqueras, que va presidir la festa el 2014 (els dos estan ara empresonats pel procés). Per la seua part, Picas va agrair l’homenatge i va manifestar que “avui el mèrit és de tots els catalans, que fa 400 anys que corren una carrera de muntanya i tots desitgem que acabi aviat”. L’acte va ser presidit per la vicepresidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, que va agrair a Picas “que transmeti el seu suport exprés als polítics catalans que estan empresonats”.

El Ball de Gitanes va donar inici als actes oficials de la fira, tot i que al matí ja es va servir el tradicional dinar a base de dos mil ous ferrats. I també es van repartir 20.000 ous i 700 iogurts d’El Pastoret. El certamen va comptar amb noranta estands dedicats a la producció tradicional. Com a novetat, es va celebrar el primer concurs i degustació de truites. També va obrir les portes l’Escape Room de temàtica de terror instal·lat a la centenària fonda de Ca la Maria.

Sant Guim de Freixenet, una població “amb molts ous”

La Fira de l’Ou de Sant Guim de Freixenet va nàixer l’any 1997 sota el mandat del socialista Antoni Morros i a iniciativa de l’edil Antoni Planell. Pretenia posar al mapa aquesta localitat amb el seu producte estrella, els ous. La producció assolia llavors els 23 milions anuals. Amb l’ajuda dels comerciants es va impulsar aquesta fira que, a banda d’exhibir ous de totes les mides i tipologies, incorpora seleccions gastronòmiques i estands relacionats amb la producció d’ous.

En aquesta edició es va repartir mitja dotzena d’aquests productes als assistents, fins a arribar a les 20.000 unitats.

tracking