SEGRE

IMMIGRACIÓ SOLIDARITAT

Dos municipis de Lleida, disposats a acollir refugiats de l''Aquarius'

Ofereixen habitatges a alguns dels 629 migrants després que arribin a València

Els pelegrins i els assistents comparteixen tradicions i vivències al pati del col·legi Maristes.

Els pelegrins i els assistents comparteixen tradicions i vivències al pati del col·legi Maristes.OSCAR MIRON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Artesa de Lleida i Lleida ciutat es van oferir aquest dimarts a acollir els refugiats de l’Aquarius, el vaixell de rescat francès de Metges Sense Fronteres i SOS Mediterranée en el qual es troben 629 migrants abandonats a la seua sort al Mediterrani i que és previst que arribi a València d’aquí a tres o quatre dies. L’alcalde d’Artesa de Lleida, Pere Puiggròs, va assegurar que al municipi podrien acollir una desena de refugiats i va apuntar que es posaran “en contacte amb qui correspongui per poder donar aquestes persones un lloc on viure”. Des de l’equip de govern no descarten oferir “una feina a aquests refugiats”, que s’instal·larien en un espai habilitat per als temporers que arriben al municipi per a la temporada de la fruita a l’estiu. Puiggròs va apuntar que aquest és un gest “per estendre la mà a unes persones que ho necessiten”.

Hores més tard, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va explicar que la Paeria pot cedir temporalment cinc habitatges de titularitat municipal per facilitar l’acollida. Ros va respondre així a la crida de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, que va traslladar als ajuntaments la petició de cooperació de la vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo.

‘Go Forward Europe’ va proposar la iniciativa als jesuïtes, que van acceptar encantats

D’altra banda, Artesa de Lleida i Lleida s’afegeixen així a altres municipis que ja s’han ofert per acollir aquests immigrants, que arribaran a Espanya després que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, donés instruccions dilluns passat perquè poguessin desembarcar a Espanya.

Els pelegrins sirians del Camí Ignasià, a Lleida La parròquia de Sant Ignasi de Lleida va acollir ahir els noranta pelegrins sirians i europeus de Go Forward Europe, que van arribar a Ponent en el marc de la iniciativa Camins d’Hospitalitat, en la qual participen. Una benvinguda a la parròquia i una activitats interculturals al pati del col·legi Maristes van ser la rebuda de Lleida als viatgers, que venien de recórrer el tram basc del Camí Ignasià (Aizpurutxo - Loiola), i avui visitaran el Palau d’Anglesola i Verdú. Demà passaran per Tàrrega i Montserrat. Dijous arribaran a Manresa (Cova de Sant Ignasi) i dissabte, a Barcelona, última parada del Camí. Els representants de l’organització, el rector de la parròquia de Sant Ignasi, Roger Torres, i M. del Carmen de la Fuente, directora de la Fundació Migra Studium (Barcelona), que col·labora amb els Jesuïtes, van explicar que la iniciativa pretén “desfer nusos i crear projectes compartits”, facilitant la convivència entre la cultura occidental i la d’origen dels pelegrins (Síria i Europa). De fet, qualsevol ciutadà pot unir-se a la caminada en els diferents trams. Els col·legis Claver i Maristes (Lleida), Arnau Berenguer (el Palau), els Grallers de Verdú, la Fundació Alba i l’ajuntament de Tàrrega, i la Colla Sardanista del Pla de Mollerusa col·laboren en la iniciativa.

tracking