SEGRE

POBLACIÓ ESTADÍSTIQUES

Qui són els DINKS i per què Lleida n'és capdavantera?

Només superada per Barcelona i al davant de demarcacions com les Balears

Imatge d’arxiu d’una parella de joves a Lleida.

Imatge d’arxiu d’una parella de joves a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La província de Lleida és la segona província espanyola amb més mitjana de DINKS (de l’anglès Double Income, No Kids), que són famílies formades per una parella amb dos sous i sense fills, amb un total de 9.825 parelles el 2017. Només és superada per la demarcació de Barcelona i Lleida és al davant de les Balears i Tarragona. Malgrat aquestes dades, són les localitats properes a Madrid capital les que tenen la taxa més alta d’aquest tipus de parelles, segons un informe d’AIS Group, una consultoria col·laboradora del Centre d’Excel·lència Bid Data de Barcelona.

La mitjana d’aquest tipus de famílies a Lleida és del 5,4%, a Barcelona és del 6% i a les Balears i Tarragona, del 5,1% i del 5%, respectivament. A nivell de renda, al voltant del 66% està per sobre de la renda mitjana espanyola, que ronda els 2.300 euros mensuals per llar, encara que només un 10,4% de les 765.000 llars DINKs tenien una mitjana d’ingressos mensuals superior als 3.750 euros, segons l’esmentat estudi. En el costat contrari de Barcelona i Lleida hi ha Zamora i Salamanca, on només un 2,1% de les famílies comparteixen aquesta tipologia.

Aquest tipus de famílies són les més buscades per les marques comercials, ja que al tenir uns bons ingressos i no tenir fills poden destinar els seus diners a activitats de lleure.

tracking