SEGRE

Descobreixen que un fàrmac retarda l'envelliment del ronyó

La Fundación Jiménez Díaz de Madrid.

Descobreixen que un fàrmac retarda l'envelliment del ronyóEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Investigadors de la Fundación Jiménez Díaz, a Madrid, han descobert que l’ús del fàrmac pentoxifil·lina pot retardar l’envelliment del ronyó en diabètics amb malaltia renal crònica gràcies al seu efecte antiinflamatori i potenciador de l’hormona Klotho. Aquest descobriment està relacionat amb la malaltia renal crònica, una patologia que afecta el 30% de les persones majors de 60 anys a Espanya i que accelera l’envelliment, segons ha informat avui la Fundación Jiménez Díaz en un comunicat.

La revista Diabetes Care acaba de publicar el treball, titulat 'Efectes de la pentoxifil·lina sobre la concentració de Klotho soluble i l’expressió en cèl·lules tubulars renals en la malaltia renal diabètica'.

La investigació ha estat dirigida per treballadors de la Fundación Jiménez Díaz, el seu Institut d’Investigació Sociosanitària, la Xarxa d’Investigació Renal (REDinREN) i la Unitat d’Investigació del Hospital Universitario Nuestra Senyora de la Candelaria, a Tenerife.

L’estudi ha observat que l’administració del fàrmac pentoxifil·lina redueix la inflamació del ronyó i augmenta Klotho, l’hormona antienvelliment produïda per aquest òrgan. La millora s’ha demostrat en pacients que ja compten amb un tractament habitual, per la qual cosa el fàrmac produeix "una millora addicional, tant en la pèrdua de proteïnes com en la pèrdua de les funcions renals."

"Si els ronyons no eliminen toxines, s’acumulen. Això accelera l’envelliment de l’organisme i les possibilitats de morir es dupliquen. És més, quan els ronyons encara poden eliminar toxines, la pèrdua primerenca de la producció de Klotho accelera l’envelliment", han explicat els investigadors, que han destacat que la seua troballa és "una manera de retardar aquests processos".

tracking