SEGRE

El Parc Astronòmic del Montsec té un impacte econòmic en el territori de 2,5 milions d'euros anuals

L'equipament celebra el seu 10è aniversari amb un nou espai d'exposicions

L'acte de presentació dels actes del 10è aniversari del Parc Astronòmic del Montsec

El Parc Astronòmic del Montsec té un impacte econòmic en el territori de 2,5 milions d'euros anualsLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació dels actes de celebració dels 10 anys del Parc Astronòmic del Montsec (PAM), una commemoració que tindrà lloc els dies 28 i 29 de juny amb la inauguració d'una nova sala d'exposicions com a acte destacat.

Durant la presentació, el president de la Diputació, Joan Reñé, ha destacat que en la gestió del Parc la suma d’esforços per part de totes les institucions ha estat clau a l’hora d’aconseguir una inversió que, des de l’any 2013, quan va assumir la gestió el Consell Comarcal, ha estat d’1,5 milions d’euros. Pel que fa al nombre de visitants, l'any passat va ser de 33.000 persones, i l'impacte econòmic del Parc Astronòmic en el territori se situa en 2,5 milions d'euros anuals, segons la Diputació.

Els actes de la commemoració dels 10 anys d’activitat començaran dijous 28 al matí amb una reunió de la Taula d’Ecoturisme de Catalunya i una altra trobada dels socis del Projecte Europeu Interreg-Poctefa ‘Pirineus, La Nuit’. Per al vespre, s’han programat la inauguració de la nova exposició d’Astronomia i de la Sala Starlight, així com el lliurament als ajuntaments dels diplomes acreditatius de la renovació de la Certificació Starlight. La vetllada acabarà amb diferents activitats astronòmiques i amb l’acte commemoratiu de la 10a temporada del PAM, en què ja han confirmat la seva assistència la consellera de Presidència, Elsa Artadi, i dos expresidents de la Generalitat, Artur Mas i José Montilla, que en el seu dia van ser presidents del Consorci del Montsec, entitat promotora i durant la primera etapa gestora del PAM.

Divendres 29 es dedicarà a l’anomenada Jornada de Ciència i Astroturisme, que se celebrarà a la seu del Consell Comarcal a Balaguer i que vol reunir i comunicar de forma conjunta les experiències desenvolupades a les comarques lleidatanes en l’àmbit científic.

A banda de Reñé, en l'acte han participat Concepció Cañadell, presidenta del Consell Comarcal de la Noguera; Carlos Garcia, conseller de l’àrea; Salvador J. Ribas, director científic del PAM, i Josep Vilajoliu, responsable de gestió del PAM.

tracking