SEGRE

FESTES TRADICIONS

Revetlles a punt per Sant Joan

Ponent ultima els preparatius per commemorar el solstici d’estiu, amb més d’una vintena de fogueres a Lleida ciutat || Les falles seran les protagonistes a vuit municipis del Pirineu

Preparatius per a una foguera a Cappont el 2021

Preparatius per a una foguera a Cappont el 2021MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Últims preparatius per donar la benvinguda a l’estiu i celebrar la festivitat de Sant Joan en una de les nits més màgiques de l’estiu. El foc serà el principal protagonista i també les temperatures a l’alça, la qual cosa anima encara més els participants. En desenes de localitats van començar ahir a preparar les fogueres, apilant fustes i cartrons abans d’encendre avui la metxa. A Lleida ciutat, al tancament d’aquesta edició s’havien comunicat l’autorització al departament de Protecció Civil per instal·lar vint-i-dos fogueres en diferents barris. Una de les més emblemàtiques serà la de la Seu Vella, que cremarà per setè any consecutiu i en la qual el Cercle de Belles Arts de Lleida i Arts de Ponent han convidat tots els artistes a la performance Art i foc que organitzen les 20.00 hores per cremar al foc màgic papers, apunts o esbossos com a exercici renovador. Diversos centres excursionistes i ciclistes van iniciar ahir el camí per entrar la flama que encendrà les fogueres. També el Pirineu viurà amb il·lusió aquesta nit màgica amb la baixada de les falles a Alins, Isil, Boí, Casós, el Pont de Suert i Vilaller. Una tradició del foc que també se celebrarà a la Val d’Aran, amb les festes del Taro d’Arties i de l’Haro a Les.

Aquesta nit no faltaran a la taula les tradicionals coques de Sant Joan, tant dolces com saldes i, al carrer, els petards. Per evitar incidents, el departament d’Agricultura va demanar ahir prudència, sobretot amb els més petits, i màxima col·laboració per evitar qualsevol mena d’imprudència que pugui causar un incendi forestal. Com a prevenció, s’incrementen els efectius dels Agents Rurals, Bombers, serveis d’emergències i policials. Durant els últims dies, s’ha actuat en incendis en fogueres i algun foc menor que s’ha originat per petards.

El CIM de Bellpuig surt a recollir la Flama del Canigó

Un grup de sis persones del centre excursionista CIM de Bellpuig va sortir ahir a primera hora del matí d’aquesta localitat de l’Urgell per pujar al cim de la muntanya i recollir la Flama del Canigó, que durant el dia d’avui repartiran més de trenta ciclistes de la Penya Pedal de Bellpuig per diferents pobles de l’Alt Urgell, la Noguera, el Pallars Jussà, la Segarra i l’Urgell. Ramon Serra és membre del centre excursionista CIM i ahir va explicar que “a Bellpuig vam ser pioners a anar a buscar la Flama del Canigó als anys setanta, a Reus amb el grup de joves La Fontana”. Després se’n van encarregar els Amics de la Flama de Bellpuig i des del 2008, el centre excursionista CIM.

Fustes apilades ahir a la foguera instal·lada al barri de Cappont, una de la vintena que cremarà aquesta nit.

Fustes apilades ahir a la foguera instal·lada al barri de Cappont, una de la vintena que cremarà aquesta nit.MAGDALENA ALTISENT

tracking