SEGRE

SANT JOAN

Una desena de persones ateses i 60 serveis dels Bombers durant la revetlla a Lleida

Ferits per cremades i petards

Una desena de persones ateses i 60 serveis dels Bombers durant la revetlla a Lleida

Una desena de persones ateses i 60 serveis dels Bombers durant la revetlla a LleidaLLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una desena de persones han resultat ferides per cremades durant la revetlla de Sant Joan a Lleida però cap de gravetat, segons ha informat el departament d'Interior. Tanmateix, els  Bombers de la Generalitat han atès 862 avisos a Catalunya, entre les 20.00 hores d’ahir al vespre i les 08.00 hores d’aquest matí, dels quals uns 60 han estat a les comarques lleidatanes. La majoria d’actuacions, a partir de la matinada, han estat per apagar incendis urbans, especialment de contenidors. També hi ha hagut un gran nombre d’incendis de vegetació, tant forestals, agrícoles com en zona urbana, la majoria de poca extensió.

En el decurs de la nit, 320 persones han rebut assistència als hospitals i Centres d'Urgència d'Atenció Primària (CUAP) a tot Catalunya. La majoria d'aquestes assistències han estat per cremades, lesions i/o amputacions i afectacions oculars produïdes a causa de les fogueres i els petards.  De les 320 persones ateses, 236 ho han estat a centres de les comarques de Barcelona, 15 a les de Catalunya Central, 19 als de Girona, 2 als centres de Lleida, 8 a l’Alt Pirineu i l’Aran, 38 a les comarques de Tarragona i 2 a les Terres de l’Ebre. Pel que fa al tipus de lesions, s'han registrat 163 cremades lleus, 19 de greus, 74 traumatismes i/o amputacions i 64 lesions oculars. Entre tots els casos atesos, hi havia 97 menors d’11 anys i 51 entre 11 i 17 anys.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha atès durant la revetlla 4.088 trucades procedents que han generat 2.043expedients. Les trucades s’han realitzat especialment des de l’àmbit metropolità. Aquest any el 112 de Catalunya ha rebut un 21% menys de trucades que la revetlla de l’any 2017, que es va tancar amb un total de 5.206 trucades rebudes.

tracking