SEGRE

SALUT JORNADES

"La caiguda dels cabells és el primer canvi del càncer, per això el suport és vital"

Tallers sobre estètica a l’INS Torrevicens

Lourdes Cruz, a la dreta, acompanyada de les assistents al taller de mocadors a l’INS Torre Vicens.

Lourdes Cruz, a la dreta, acompanyada de les assistents al taller de mocadors a l’INS Torre Vicens.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Moltes dones necessiten recolzament per suportar no només el càncer, també les seqüeles com la caiguda dels cabell. Segons va explicar Lourdes Cruz, conferenciant de la jornada Oncologia VS Imatge Personal a l’INS Torrevicens i que va tenir la malaltia, la pèrdua dels cabells “és el primer canvi físic d’alguns tractaments, fet que deixa veure que tens un càncer, i succeeix en tot just tres setmanes. És important donar suport a les pacients perquè no és un procés fàcil”.

Per això, el departament d’Imatge Personal de l’INS, seguint la iniciativa de Bibiana Balaguer i Gemma Pera, dos responsables del departament, en col·laboració amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), van organitzar ahir aquesta jornada a la qual van assistir 60 persones, entre professionals estètiques de Lleida, Barcelona i Tarragona, i pacients de càncer. El programa va constar de quatre conferències i quatre tallers, entre els quals va destacar el de mocadors, impartit per Cruz. Ella mateixa va dir que “es necessita un aprenentatge per poder anar sense mocador, una cosa que moltes pacients no accepten i els necessiten”.

Aquest va ser un dels motius que la van dur a crear un canal de YouTube (Lule) amb què ajuda a desestigmatitzar la calvície i donar suport a usuàries amb tota mena de consells. Alba Borràs i Eva Figuera, de l’AECC Lleida, van comentar que la pèrdua dels cabells afecta, sobretot, dones, però ara “elles parlen més del tema i dels seus problemes, i opten per mocador o perruca sense donar tanta importància als complexos”. El Servei d’Atenció Social de l’AECC ha atès 80 persones des d’inicis d’any, oferint perruques i mocadors, a més de 300 usuaris tractats des del Servei d’Atenció Psicològica.

tracking