SEGRE

DROGODEPENDÈNCIES ATENCIÓ

Nou centre contra addiccions de Projecte Home a Ponent

L’entitat, que va atendre 48 lleidatans, busca sumar un altre espai al de Tremp

Vista aèria de part de la ciutat de Lleida, amb la Seu Vella al fons.

Vista aèria de part de la ciutat de Lleida, amb la Seu Vella al fons.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ONG Projecte Home Catalunya, dedicada des del 1995 al tractament, prevenció i sensibilització de les addiccions, vol obrir un segon centre a les comarques lleidatanes que se sumaria al que van posar en marxa a Tremp fa ara tres anys. Així ho va anunciar ahir el president de l’entitat, Oriol Esculies, durant la presentació a Barcelona de la memòria de l’any passat de l’associació, que va atendre 48 lleidatans, la gran majoria d’ells, una quarantena, al centre del Pallars Jussà. “Instal·lar-nos a Tremp va ser un gran encert, però fa falta un altre centre a la província per a la gent que viu lluny”, va explicar Esculies en declaracions a aquest diari. Les converses amb les administracions públiques per aconseguir finançament estan avançades i ara l’objectiu de Projecte Home és trobar algun ajuntament que estigui disposat a cedir-los un espai on instal·lar el nou centre, que seria de primera atenció i de tractament ambulatori, la mateixa tipologia que el que tenen al Centre Cívic Tarraquet de Tremp. “Hem de decidir on val la pena que estiguem. Segurament lluny de la capital i de Tremp i que sigui accessible”, va apuntar Esculies. L’objectiu és que aquest nou centre pugui estar en funcionament a partir del proper any.

Segurament així podrien augmentar el nombre de lleidatans amb addiccions a l’alcohol i les drogues atesos per l’entitat, que l’any passat van ser quaranta-vuit (a tot Catalunya van assolir els 956, una dotzena més que el 2016). Durant la presentació d’aquestes xifres, Projecte Home va alertar del repunt del consum de la cocaïna entre els adults i ho va vincular a la recuperació econòmica. De fet, el 53 per cent dels adults atesos són addictes a la cocaïna i les dades situen Catalunya com la comunitat amb més consum.

Les converses per aconseguir finançament estan avançades, però necessiten ajuntaments disposats

També van destacar que les dones tenen addiccions més greus, però que només representen el 16 per cent dels usuaris, ja que es tracta d’un fenomen “invisibilitzat”.

tracking