SEGRE

SALUT INICIATIVES

Esclerosi també en nens

Més de mig miler de lleidatans estan afectats, una desena menors de 18 anys || La malaltia és més agressiva en la infantesa, amb el doble de brots

Moment de la presentació del ‘Mulla’t’, ahir, a la Diputació.

Moment de la presentació del ‘Mulla’t’, ahir, a la Diputació.R.RÍOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de mig miler de lleidatans estan actualment afectats per esclerosi múltiple, una malaltia neurològica que no té cura i de la qual cada any apareixen a Ponent una vintena de casos nous. Encara que principalment es diagnostica entre els 20 i els 40 anys, també es dóna en la infantesa, ja que els experts calculen que els nens malalts representen entre un 3% i un 10% del total, que a les comarques lleidatanes suposa una desena de casos. Així ho va explicar ahir Mònica Nieves, directora del centre neurorehabilitador Miquel Martí i Pol de Lleida, en la presentació del 25 aniversari del Mulla’t (vegeu el desglossament), que aquest any destinarà els fons a l’esclerosi múltiple infantil.

“És una malaltia molt dura i més quan es dóna als 6 o 8 anys. A més és molt més agressiva, ja que pateixen el doble de brots que els adults i això pot provocar més seqüeles en la recuperació”, va assegurar.

El centre que dirigeix, situat al CAP Onze de Setembre, atén actualment 150 usuaris, dels quals cap no és un nen. “El nostre objectiu amb aquesta edició del Mulla’t és també donar-nos a conèixer entre famílies amb nens afectats. El que sí que tenim són pacients a qui es va diagnosticar la malaltia amb 16 anys”, va apuntar Nieves. Des de la Fundació Esclerosi Múltiple crearan nous serveis per acompanyar aquests nens i les seues famílies amb un pla d’acció, amb grups de trobada i amb l’adquisició de material de suport a les escoles.

‘Mulla’t’ per recaptar fons, el 8 de juliol a 120 piscines de Ponent La 25 edició de la iniciativa solidària Mulla’t se celebrarà el 8 de juliol a més de 600 piscines de Catalunya, 120 de les quals a les comarques lleidatanes. La del Palau d’Anglesola acollirà l’acte central de Ponent, presentat per Mariví Chacón i la meteoròloga Carme Farnell i amb la implicació de nombroses entitats i diferents activitats. Els productes que les persones podran comprar per sumar-se compten en aquest aniversari amb el disseny de Mariscal, que ja va participar en la primera edició. També el grup Macedònia ha compost una cançó per a l’ocasió.

tracking