SEGRE

MÚSICA CONCURS

Ucraïna i Rússia, finalistes del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes

Tres joves pianistes d’aquests dos estats de l’Est es disputaran demà el premi Ricard Viñes || A l’Auditori de Lleida, al costat de la Simfònica del Vallès

Una de les participants ahir en les proves de semifinals del concurs Ricard Viñes.

Una de les participants ahir en les proves de semifinals del concurs Ricard Viñes.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos joves pianistes d’Ucraïna i un de Rússia es disputaran demà dissabte a l’Auditori Enric Granados el primer premi del XXIII Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes. Després de les proves de semifinals celebrades ahir, el jurat del certamen va decidir que passessin a la final l’ucraïnès Dmitro Txoni (1993), resident actualment per estudis a Àustria; Anna Dmitrenko (1992), amb nacionalitat d’Ucraïna i els Estats Units i establerta a Alemanya; i el rus Nikolai Kuznetsov (1994). Els tres pianistes protagonitzaran demà (19.00 hores, 12 €/10 €) la gran final del certamen a l’Auditori, actuant com a solistes al costat de l’Orquestra Simfònica del Vallès i disputant-se el primer premi del concurs, que aquest any ha passat dels 6.000 als 12.000 euros.

El guanyador també gaudirà de dos concerts acompanyant la Simfònica del Vallès la pròxima temporada al Palau de la Música Catalana de Barcelona i l’Auditori Enric Granados. Val a recordar que el segon classificat del concurs rebrà 6.000 euros i també protagonitzarà el pròxim curs un recital a l’Auditori de Lleida.

El premi per al que quedi en tercera posició serà de 3.000 euros, a més també d’un concert a l’Auditori.

Finalment, el jurat també revelarà demà dissabte altres premis del certamen, com l’especial de 1.000 euros a la millor interpretació del repertori de Ricard Viñes, o el també guardó especial al millor participant espanyol –un recital a l’Auditori–, que si no queda desert serà per al madrileny Raúl Canosa, únic pianista del país concursant aquest any entre els vint-i-nou seleccionats. Els semifinalistes també van rebre dos-cents cinquanta euros per a viatges i dietes.

tracking