SEGRE

ECONOMIA HERÈNCIES

Sis pisos de municipis de Lleida, a subhasta

Gairebé 100 membres d’Aturem la Subhasta van intentar evitar la licitació ahir a l’Hospitalet del Llobregat || En total, la Generalitat ha heretat 46 immobles

Un dels pisos a la venda.

Liberbank posa a la venda pisos a Lleida a partir de 12.000 eurosHaya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de sis immobles de la província de Lleida s’inclouen a la llista dels quaranta-sis que la Generalitat va rebre com a herències sense testament i que va pretendre subhastar ahir a l’Hospitalet de Llobregat, enmig de protestes contra aquesta iniciativa.

Dos de les finques lleidatanes es localitzen a Àger, les altres quatre, a Artesa de Segre, Castelldans, Tàrrega i Tremp, segons apareix al llistat que la plataforma Aturem la Subhasta va publicar a la pàgina web. Cinc d’aquestes finques es van adjudicar ahir, excepte la de Castelldans. Al llistat també es poden veure els edificis i locals presents a la resta de Catalunya i l’únic de Vinaròs. La Generalitat va obtenir 3,8 milions d’euros dels 27 pisos comprats per 80 inversors privats. Després dels aldarulls, el Govern va afirmar que 2,9 d’aquests milions es destinaran a la compra d’habitatge social.

D’altra banda, gairebé 100 membres d’Aturem la Subhasta es van personar ahir davant de l’edifici de l’Hospitalet, on es va convocar la subhasta. L’objectiu va ser evitar-la i reclamar que aquests pisos es destinessin a habitatge públic. Els cordons humans formats pels manifestants van retardar la licitació una hora i mitja, encara que aquesta va acabar iniciant-se a les 12 hores. Els Mossos d’Esquadra van frenar els manifestants quan la licitació ja havia començat, per evitar que aquests creuessin la porta d’accés a l’edifici.

Finalment, la concentració es va dissoldre cap a les 12.30 hores sense aldarulls greus ni ferits, segons van notificar les autoritats catalanes a la premsa.

Abans que comencés la licitació, altres membres de la plataforma es van instal·lar a l’interior d’un dels pisos barcelonins a subhasta, en concret, l’àtic del carrer Xiprer número 53, al districte d’Horta-Guinardó de Barcelona. Quan va acabar la concentració, els manifestants es van adreçar a aquest immoble i el van ocupar amb altres concentrats. Els Mossos van procedir al desallotjament d’aquest habitatge quan van rebre una denúncia de la Generalitat, antiga propietària. Segons van comunicar les autoritats catalanes, la plataforma va ocupar tres immobles més a part del d’Horta-Guinardó.

tracking