SEGRE

TRADICIONS CELEBRACIONS

Arranquen els Sanfermines

Cinc ferits, un per asta de toro, a l’‘encierro’ inaugural || Sense denúncies per agressions sexistes en les primeres 24 hores

Vuit detinguts - La primera jornada es va saldar amb vuit detinguts, tres per lesions després de baralles; dos per desobediència; dos per trencar mesures d’allunyament, i un per furt.

Vuit detinguts - La primera jornada es va saldar amb vuit detinguts, tres per lesions després de baralles; dos per desobediència; dos per trencar mesures d’allunyament, i un per furt.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pamplona va viure ahir, coincidint amb el dia del patró, el primer dels encierros de les festes de Sant Fermí, que va deixar un balanç de cinc ferits, un d’ells per asta de toro. Corregut amb toros de Puerto de San Lorenzo, va ser ràpid, perillós i emocionant, al quedar-se dos braus despenjats del grup als primers metres de la carrera i estar, a més, el paviment moll per una tempesta caiguda anteriorment. Després de l’encierro, cinc corredors van ser traslladats al Complex Hospitalari de Navarra, entre ells un veí de Sarriguren (Navarra), de 38 anys, que va rebre una cornada de sis centímetres a la cama dreta i va quedar ingressat a Traumatologia després de ser operat. Tanmateix, en principi, el ferit de més entitat no ha estat el de la cornada sinó un jove canadenc de vint anys amb una contusió a una cama.

Després de l’encierro i els habituals dinars va tenir lloc la processó en honor a Sant Fermí, acte central del dia gran que va congregar milers de persones als carrers del nucli antic de Pamplona en un recorregut en el qual no van faltar els càntics, jotes i actuacions de txistulari i la coral de Napardi. L’alcalde de la ciutat, Joseba Asiron, va valorar el “magnífic començament” de les festes de Sant Fermí, que en les seues primeres vint-i-quatre hores va comptar amb “un ambient molt bo” i sense incidents ressenyables fora dels habituals en un esdeveniment tan multitudinari. En les últimes hores hi va haver vuit detinguts i 104 denúncies, però “cap per agressió sexista. Per tant, estem contents”, va concloure.

tracking