SEGRE

SALUT

Els nadons que mengen sòlids de complir els sis mesos tenen menys problemes per dormir

D’acord amb la investigació conjunta de King’s College i la Universitat St. George, ambdues de Londres

Els nadons que mengen sòlids de complir els sis mesos tenen menys problemes per dormir

Els nadons que mengen sòlids de complir els sis mesos tenen menys problemes per dormirEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els nadons que comencen a menjar sòlids abans de complir els sis mesos de vida tendeixen a patir menys problemes per dormir que aquells que són exclusivament alletats durant aquell període, segons un estudi publicat a la revista especialitzada JAMA Pediatrics.

En concret, els nadons que mengen aliments sòlids a primerenca edat dormen més temps, es desperten amb menys freqüència i pateixen menys problemes seriosos de son, d’acord amb la investigació conjunta de King’s College i la Universitat St. George, ambdues de Londres.

El consell actual del Govern britànic assenyala que les mares "han de provar d’alletar únicament els seus nadons fins al voltant dels sis mesos d’edat".

Tanmateix, el 75 % de les mares britàniques introdueixen sòlids en la dieta dels seus fills abans dels cinc mesos, segons dades de l’informe.

D’aquestes mares, la quarta part ho fa perquè els seus fills es desperten sovint durant les nits.

Per investigar aquesta qüestió, l’equip liderat pel professor Gideon Lack, del King’s College, va analitzar a 1.303 nens d’Anglaterra i Gal·les de tres mesos d’edat alimentats exclusivament amb llet materna entre gener de 2008 i agost de 2015.

Els autors van dividir els nens en dos grups: uns no van prendre sòlids fins els 6 mesos, seguint les recomanacions oficials, i els altres van començar a menjar sòlids a partir dels tres mesos.

Els pares van completar qüestionaris en línia tots els mesos fins que els seus nadons tenien 12 mesos, i després cada tres mesos fins els tres anys d’edat.

Dels 1.303 nens que van participar en l’estudi, el 94 % (1.225) van completar el qüestionari de tres anys: 608 del grup exclusiu de lactància materna i 607 de la introducció primerenca del grup alimentari.

El grup d’introducció primerenca va dormir durant un quart d’hora (16,6 minuts) més per nit (gairebé 2 hores més per setmana) i la seua freqüència de vigília nocturna va disminuir des de poc més de dos vegades per nit a 1,74.

"Els resultats d’aquesta investigació recolzen l’opinió parental difosa que la introducció primerenca de sòlids millora el son", va apuntar Lack, contradient la recomanació oficial del Govern britànic.

Per la seua part, el coautor principal, Michael Perkin, va considerar que l’augment en hores de son és "petit però significatiu"

"Ja que el son infantil afecta directament a la qualitat de vida dels pares, fins i tot una petita millora pot tenir beneficis importants", va sentenciar Perkin, de la Universitat St. George.

tracking