SEGRE

FESTES MAJORS

Transèquia creativa i reivindicativa a Montcada

Un total de 7 barques participen en el descens pel canal || L’esmorzar, multitudinari

La barca Sèquia Gallery, una exposició de fotos de les 29 edicions d’aquesta activitat nàutica.

La barca Sèquia Gallery, una exposició de fotos de les 29 edicions d’aquesta activitat nàutica.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de persones es van reunir ahir per esmorzar al restaurant La Dolceta i donar el tret de sortida al dia de la Transèquia de la partida de Montcada. Fins a set barques van participar en la vint-i-vuitena edició d’aquesta activitat nàutica que és abanderada de la festa major de Montcada. Com ja és tradició, el veí Miquel Balué va convidar tots els assistents a una sardinada per agafar forces abans de baixar amb les barques per la séquia del canal de Pinyana que passa per l’Horta de Lleida.

Una hora de recorregut en la qual els participants, a banda de demostrar els seus dots de creativitat i enginyeria, van haver de superar les proves de la Gym Sèquia, proposades per la comissió de festes de la partida de Montcada. Un exemple d’algunes de les proves a superar era conservar intacte un ou durant tot el trajecte. Una altra els esperava a l’arribar a la meta, on havien de pesar la roba molla en una bàscula. Qui més pes aconseguia, sumava punts per fer-se vencedor de la Gym Sèquia.

Les barques guanyadores de la 29 edició van ser Beer Kings, Sèquia Gallery i Porto Montcada, per ordre en què van pujar al podi. La primera d’aquestes simulava un vaixell víking, la segona, era una galeria de fotos de les vint-i-nou edicions de Transèquia i la tercera homenatjava el “Far de Montcada”. Entre els participants, hi va haver altres propostes més reivindicatives, com la barca de guàrdia civils alçant-se en crítica a l’1 d’octubre.

La barca Sèquia Gallery, una exposició de fotos de les 29 edicions d’aquesta activitat nàutica.

La barca Sèquia Gallery, una exposició de fotos de les 29 edicions d’aquesta activitat nàutica.AMADO FORROLLA

tracking