SEGRE

DISTINCIONS OFICIS

Quatre lleidatans, Mestres Alimentaris

Dos forners de Lleida i Ponts, un carnisser de Vilaller i un pastisser de la Fuliola || Títol atorgat per la Generalitat després de més de quinze anys exercint la professió

José Luis Porté al seu establiment de Vilaller.

José Luis Porté al seu establiment de Vilaller.J.LL.PORTÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos forners de Lleida i Ponts, un carnisser de Vilaller i un pastisser de la Fuliola han estat distingits per part del departament d’Agricultura i Alimentació de la Generalitat amb el títol de Mestre Artesà Alimentari. Les persones que han resultat premiades són els forners Marta Segura i Albert Sangrà, el pastisser Adam Llurba i el carnisser José Luis Porté. En total, van ser vint-i-sis els guardonats amb aquesta distinció. En concret, es tracta de sis carnissers, nou forners, nou pastissers i dos xurrers. Aquest diploma reconeix la proximitat i qualitat dels seus productes, així com els mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària.

Per rebre’l, han d’haver exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i han de disposar del carnet que ho acredita.

Per tant, l’atorgament del diploma significa el reconeixement de la mestria excepcional amb la qual l’artesà exerceix el seu ofici, per la qual cosa únicament podrà ser atorgat a persones a les quals es pugui acreditar una llarga trajectòria professional reconeguda, domini tècnic del seu ofici, experiència i mèrits de caràcter extraordinari en la seua pràctica.

Els diplomes s’atorguen a les persones proposades per les entitats sector.

tracking