SEGRE

CULTURA CINE

Un municipi de Lleida es converteix en un plató de cinema

‘La vida sense la Sara Amat’, dirigida per Laura Jou, està produïda per Isona Passola || Una vintena de veïns i membres la companyia BAT de Tàrrega participen com a figurants en el rodatge

Un moment del rodatge ahir dimarts a la plaça de l’Església.

Un moment del rodatge ahir dimarts a la plaça de l’Església.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Talladell s’ha convertit literalment aquesta setmana en un plató de cine. En els accessos al poble s’acumulen camionetes de material i els responsables del projecte fins i tot s’encarreguen de desviar els cotxes per evitar que interrompin un rodatge que va començar ahir i es prolongarà fins al proper dia 20 de juliol. Roden La vida sense la Sara Amat, dirigida per Laura Jou. La productora executiva és Isona Passola, que actualment és la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català. El guió és obra de Coral Cruz.

El film es roda al nucli antic i el silenci és el protagonista, pel procés del rodatge i l’expectació dels veïns. La productora Massa d’Or ha contractat una vintena de veïns com a figurants i s’espera que es desplacin també per participar en el rodatge membres de la Benèfica Agrupació Teatral (BAT) de Tàrrega, col·lectiu amb més de mig segle de trajectòria.

Altres veïns de la població hi col·laboren de forma desinteressada. Així, per exemple, el Francesc explicava ahir que s’ocupa que l’església estigui oberta i que no sonin les campanes del rellotge mentre treballen. Una veïna va deixar una antiga bicicleta, mentre que d’altres s’encarregaven de vigilar que no passi ningú pels carrers.

En definitiva, que el Talladell ha alterat la seua normalitat per ser un perfecte escenari de pel·lícula.

Una història dramàtica d’amor juvenil

La pel·lícula està basada en la novel·la dramàtica de Josep Puig La vida sense la Sara Amat, que va ser Premi Sant Jordi el 2015. La trama explica l’amor d’un noi amb la Sara, una adolescents del poble dels seus avis. Una nit d’estiu, la Sara desapareix sense deixar rastre. El noi es veu obligat a viure una doble vida: ha de mentir i satisfer les demandes de la jove, que el farà madurar de cop abans del final de l’estiu.

Un moment del rodatge ahir dimarts a la plaça de l’Església.

Un moment del rodatge ahir dimarts a la plaça de l’Església.X.S.

tracking