SEGRE

FESTIVALS ARTS ESCÈNIQUES

Art lleidatà a Barcelona

La cantant Veil actuarà demà a l’escenari Village del Festival Jardins de Pedralbes || Júlia Gutiérrez presenta, al Grec, l’obra comunitària ‘Caravasar’ amb la cooperativa Art & Coop

Veil, nom artístic de Txell Prada, va cridar l’atenció del productor Albert Solà a YouTube.

Veil, nom artístic de Txell Prada, va cridar l’atenció del productor Albert Solà a YouTube.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Està clar que els joves artistes lleidatans tenen prou potencial com per mostrar les seues creacions més enllà de Ponent. Sense anar més lluny, aquesta setmana el públic de Barcelona podrà disfrutar de sengles exemples d’aquest fet, en dos dels certàmens estiuencs de més prestigi de Barcelona. D’una banda, la lleidatana Júlia Gutiérrez és una de les creadores de la cooperativa artística Art & Coop, que diumenge presentarà l’espectacle comunitari Caravasar al Festival Grec. Gutiérrez exerceix la codirecció escenogràfica d’aquesta obra que comptarà amb una vuitantena de participants (vegeu el desglossament).

D’altra banda, demà el Festival Jardins de Pedralbes acollirà el concert d’una de les veus revelació del panorama català. Es tracta de la jove lleidatana Veil (nom artístic de Txell Prada) que actuarà a l’escenari Village a partir de les 20.30 h, poc abans de la també cantant Katie Melua. Les seues cançons estan influïdes per estils com el pop, l’indie i el folk anglès, en els quals Veil afegeix el seu particular estil i personalitat, juntament amb la cadència dolça i alhora rugosa de la seua veu. Canta en anglès perquè, segons ha afirmat en diverses entrevistes, és com més còmoda se sent. De fet, escoltant-la queda clara la influència anglosaxona. Angus & Julia Stone, Matt Corby, Lorde, London Grammar o James Vincent McMorrow són alguns dels artistes que han marcat la seua trajectòria. Com molts dels joves d’avui dia, Txell Prada va començar mostrant la seua música a través de les xarxes socials; en concret, ella la penjava a la plataforma YouTube. Va ser allà on la va escoltar el músic, productor i cantautor de Sant Cugat Albert Solà. Junts van començar a treballar fins que es va creuar en el seu camí la discogràfica Visceral Records, amb la qual ha publicat el seu primer treball, Safe and Sound.

La música de la cantant lleidatana Veil està influïda pel pop, l’indie i el folk anglès

La lleidatana Júlia Gutiérrez és una de les impulsores de la cooperativa barcelonina Art & Coop, que ha creat l’espectacle Caravasar, del qual també és codirectora d’escenografia. El Festival Grec l’ha programat diumenge 15 de juliol a la plaça Margarida Xirgu al costat del Mercat de les Flors, a les 18 hores de la tarda amb entrada lliure. El festival barceloní inclou l’obra en l’oferta del Grec Comunitari, que busca donar llum a projectes artístics de comunitats que tenen un objectiu social, com és el cas de Caravasar.

Aquesta és una proposta de teatre de carrer que explora la diversitat funcional des de la dansa i en el context històric de la ruta de la seda. En l’obra participen un total de vuitanta persones, entre veïns, col·lectius i professionals de les arts escèniques, i forma part de la iniciativa Creació XIC (xarxa, intercanvi, creació) que funciona des de l’any 2011 al barri barceloní del Poble-sec.

Art & Coop valora en positiu que “el Grec aposti per obres comunitàries com Caravasar, molt populars a Barcelona però amb poca visibilitat”. També reivindiquen que “festivals com el Grec s’impliquin en la producció d’aquest tipus de projectes sorgits als barris”.

Veil, nom artístic de Txell Prada, va cridar l’atenció del productor Albert Solà a YouTube.

Veil, nom artístic de Txell Prada, va cridar l’atenció del productor Albert Solà a YouTube.SEGRE

Veil, nom artístic de Txell Prada, va cridar l’atenció del productor Albert Solà a YouTube.

Veil, nom artístic de Txell Prada, va cridar l’atenció del productor Albert Solà a YouTube.SEGRE

tracking