SEGRE

ACTIVITATS ESTIU

El Talladell estrena un casalet basat en l'educació viva i lliure

Quàlia de l’Associació Alba l’organitza

Nens i nenes del casalet, al costat dels monitors, gaudint d’un matí de jocs.

Nens i nenes del casalet, al costat dels monitors, gaudint d’un matí de jocs.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinquanta nens de 3 a 12 anys participen aquest estiu en el casalet del Talladell, basat en l’educació viva i lliure. Organitzat per Quàlia, el servei educatiu de l’Associació Alba de Tàrrega, es tracta d’un concepte innovador en els seus casalets, que se centra a fomentar el joc lliure entre els més petits: són ells els qui decideixen a què i com jugar a partir de l’acompanyament d’un educador.

La coordinadora i també monitora del casalet, Aina Altimir, va explicar ahir que “durant la primera meitat del matí, habilitem espais variats amb diferents ambients en els quals els petits poden moure’s segons els seus interessos o inquietuds”. Entre alguns d’aquests espais, Altimir va detallar que “treballem el joc simbòlic, amb una cuina, un restaurant i un taller mecànic; les manualitats, amb activitats de fang i plastilina; la part més artística, amb tallers de disfresses i de pintacares, així com una taula de llums amb transparències, colors i textures”.

Per la seua part, el president de l’EMD del Talladell, Francesc Rodríguez, va destacar positivament la relació d’aquesta localitat de l’Urgell amb Quàlia, que ja fa 7 anys que organitza casalets a la zona. Per impulsar la inicitiva, els seus monitors han rebut una formació centrada en la pedagogia de Rebeca Wild, defensora que tots els nens tenen les eines necessàries per percebre el món, interpretar-lo i prendre les seues decisions.

Amb aquesta sèrie de principis, els nens poden desenvolupar capacitats i habilitats a través de la curiositat i l’experimentació. Aquest estiu, Quàlia organitza 21 casalets per a nens de 3 a 12 anys en poblacions de la demarcació de Lleida, sota la temàtica de la pel·lícula Jumanji.

tracking