SEGRE

TRACTAMENTS MEDICINA

Assaig clínic exitós per tractar l'anorèxia severa

Les intervencions es van efectuar a l’Hospital del Mar de Barcelona || Tres dels quatre pacients van mostrar millores

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Hospital del Mar de Barcelona va anunciar ahir l’èxit de l’assaig clínic que va acollir per tractar l’anorèxia nerviosa severa mitjançant una intervenció quirúrgica.

Tres dels quatre participants a l’assaig van millorar el seu pronòstic de la malaltia, augmentant de pes i canviant la seua actitud davant del menjar. Aquest mètode es recomana, sobretot, a pacients amb una anorèxia molt severa i que tenen problemes de salut i d’hàbits relacionats amb el menjar molt perjudicials per al seu estat de salut.

A l’operació, els cirurgians instal·len dos elèctrodes al cervell dels pacients amb un robot generant una estimulació que permet als neurocirurgians canviar les sensacions d’ansietat, l’estat d’ànim i la relació de motivació-recompensa. La instal·lació d’aquest aparell es porta a terme en funció de les característiques de cada un dels usuaris.

L’anorèxia és un trastorn de la conducta alimentària en el qual les i els pacients baixen de pes de forma perjudicial per a la seua salut. La percepció del cos i del pes es distorsiona de tal manera que aquell que la pateix acaba experimentant episodis d’ansietat i por intensa per augmentar de pes. L’anorèxia és la tercera malaltia més prevalent entre els adolescents, iniciant-se entre els 13 i 18 anys.

tracking