SEGRE

CELEBRACIONS TRADICIONS

El Segar i el Batre tindran 40 aniversari

Associació i ajuntament asseguren la pròxima edició, però no descarten suspendre la celebració durant un temps || Segona jornada de la festa a la Fuliola amb la demostració del batre

Foto de família dels participants a la celebració del Batre ahir a La Fuliola.

Foto de família dels participants a la celebració del Batre ahir a La Fuliola.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de les Festes del Segar i el Batre de la Fuliola, que ahir va celebrar la segona part de la festa amb la demostració del batre, va garantir, amb el suport de l’ajuntament, la celebració del 40 aniversari, previst per al 2019. El seu president, Oriol Farré, que deixa el càrrec, va explicar que “farem una gran festa amb un reconeixement a les persones que han estat involucrades durant aquestes quatre dècades”.

En el mateix sentit es va pronunciar l’alcalde, Eduard Piera. “Ho celebrarem tant sí com no”, va afimrar. Tanmateix, el futur més enllà és, en el dia d’avui, incert, ja que de moment no hi ha ningú disposat a ocupar la presidència de l’entitat, que dijous celebrarà una assemblea per escollir nova junta, ja que l’actual responsable anirà a viure a Madrid. Farré va dir que “el més possible és que celebrem els 40 anys i parem un temps”, mentre que Piera va proposar estudiar fórmules de col·laboració com firmar un conveni per ajudar en tasques administratives que “són les més pesades, com a recerca de subvencions i patrocinadors”. I és que el principal problema que té l’associació és el finançament.

Segons el seu president, “és deficitària, compta amb un pressupost de 10.000 euros, dels quals mil són subvencions, 7.000 fons propis i cada any n’hi ha més de 2.000 de pèrdues”. Aquest problema frena les persones a posar-se al capdavant. Tant l’entitat com el consistori van lamentar no rebre cap ajuda de la Diputació.

L’entitat celebrarà aquest dijous una assemblea per escollir nova junta, ja que el president deixa el càrrec

A la jornada d’ahir, el públic va poder recordar com els batedors estenien les gavelles (que es van recollir fa 15 dies durant el Segar) i separaven el gra de la palla, primer manualment i després de forma mecànica. Els visitants van veure la demostració d’una màquina de batre del 1925, una Arbika Verken de Thermaenius de Suècia, propietat de la família del president Companys. Hi va haver també una exposició de fotos retrospectiva de la festa, tallers infantils d’elaboració de pa, un concert i sessió de ball.

Foto de família dels participants a la celebració del Batre ahir a La Fuliola.

Foto de família dels participants a la celebració del Batre ahir a La Fuliola.SEGRE TÀRREGA

tracking