SEGRE

FESTES TRADICIONS

Bacus porta Roma fins a Iesso

Cercavila des de les ruïnes fins a la plaça Major de Guissona || Activitats lúdiques totes les nits fins aquest divendres dedicades a les arts clàssiques

El gegant Bacus, durant la cercavila d’ahir a la tarda a la localitat de la Segarra.

El gegant Bacus, durant la cercavila d’ahir a la tarda a la localitat de la Segarra.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guissona va inaugurar ahir la festa romana amb una cercavila des de les ruïnes romanes fins a la plaça Major. Els vuit gegants de la festa i els més joves de Iesso es van ocupar d’animar una celebració presidida per Bacus, fet a imatge de Jaume Ribalta, que cada any prepara més de tres-cents litres de poció màgica per a la festa, i per Parra, amb un rostre que recorda Miquel Parramon, creador de la Bacanal fa vint-i-quatre anys. Els geganters es van ocupar de la cercavila pel centre històric amb lluïments a la plaça Major i la plaça de l’Ajuntament.

La inauguració de la festa obre pas a una setmana de Capvespres a la Romana, en què cada nit es dedica a una de les arts clàssiques. La d’ahir va ser el teatre a càrrec del grup juvenil local Caos, que va presentar l’obra Lucrècia. Així, la festa d’aquest any té com a lema Lucrècia. La fi de la monarquia. Avui dimarts a les 22.00 hores serà el torn de la música a càrrec de Cesk Freixas. Demà hi haurà cine amb la projecció de la pel·lícula d’animació Tadeu Jones 2. Dijous tocarà delectar-se amb la gastronomia i l’associació local La Manduca s’ocuparà d’elaborar un àpat inspirat en la cuina romana.

Finalment, divendres serà la jornada dedicada a la dansa a càrrec de la companyia Montse Esteve, que en aquesta edició durà a terme un espectacle a l’interior de les piscines de les Fonts de la Vila. Durant aquesta setmana, els carrers del municipi ja llueixen les teles i il·luminació càlida de la festa. Dissabte, dia gran de la celebració, tindrà lloc l’edició del 22è Mercat Romà, i a partir de la mitjanit, la 24a Bacanal al parc del Estany.

tracking