SEGRE

ENTREVISTA SOLIDARITAT

Gemma Tortosa: «Melilla és una altra realitat»

Aquesta lleidatana va viatjar la setmana passada a aquesta ciutat, amb tres companys del Col·lectiu Vio, dins del projecte ‘GreenBags’ per oferir fruita a nens de la zona

«Melilla és una altra realitat»

«Melilla és una altra realitat»GEMMA TORTOSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan va començar la seua activitat humanitària?

Fa dos anys a Grècia, on vaig participar en la campanya per a refugiats GreenBags del Col·lectiu Vio, en què col·laborem gent de tot Espanya. Als camps de refugiats grecs, vam treballar amb famílies afganeses amb carències alimentàries. Nosaltres els vam proporcionar fruita i verdura perquè la seua alimentació fos més completa. Aquesta campanya, que va començar el 2016, continua activa i ara volem expandir-la a altres regions com Melilla.

Així doncs, el viatge a Melilla ha estat una presa de contacte o ja han iniciat el projecte?

Només ha estat una presa de contacte per conèixer les problemàtiques de la zona i el treball que les associacions hi porten a terme. Tenim clar que volem respectar la seua activitat, ja que són les que coneixen la realitat de Melilla de primera mà. Això sí, es van mostrar molt obertes a la nostra causa i començarem amb el projecte a finals de juliol o inicis d’agost.

Quines realitats han vist a Melilla?

Melilla és una altra realitat. Els meus tres companys i jo vam conèixer de primera mà com és el dia a dia de molts nens que viuen a la zona del port d’aquesta localitat, amuntegats i esperant els vaixells per colar-s’hi i arribar a la Península. Els petits reben menjar de l’associació Prodein, els quals tenen moltes disputes amb les autoritats i pocs recursos.

La nostra intenció és començar amb GreenBags i no només millorar l’alimentació dels nens, també ajudar els nostres companys. D’altra banda hi ha les porteadoras, dones marroquines que duen una quantitat ingent de productes per passar-los per la frontera, atès que la llei marroquina permet passar tot el que cadascú porta a sobre. És impressionant veure com carreguen tot aquest pes.

Ens comenta que tornaran a l’agost?

Exacte. A finals de juliol o inicis d’agost començarem el projecte i oferirem fruita a aquests nens quatre dies a la setmana. Això, al costat de les activitats lúdiques de Prodein, millorarà molt les condicions psicològiques i alimentàries dels petits.

tracking