SEGRE

EDUCACIÓ SOCIALITZACIÓ DE LLIBRES

Auge de la socialització de llibres

L’AMPA de l’escola Jacint Verdaguer de Tàrrega reparteix 1.400 volums entre uns 200 alumnes cada any || El projecte permet estalviar uns 115 euros per curs i nen

Membres de l’AMPA recullen els llibres del curs passat per revisar-los, condicionar-los i deixar-los preparats per al setembre.

Membres de l’AMPA recullen els llibres del curs passat per revisar-los, condicionar-los i deixar-los preparats per al setembre.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’AMPA de l’escola Jacint Verdaguer de Tàrrega socialitza i recicla els llibres educatius per a l’ús col·lectiu de l’alumnat. El que va començar com una prova pilot fa vuit anys ha satisfet les famílies i avui dia el projecte ja beneficia 200 alumnes i mou uns 1.400 llibres.

Gemma Serres, membre de la comissió de socialització de l’AMPA d’aquest centre educatiu de la capital de l’Urgell, va destacar ahir que el principal avantatge és la reducció significativa del cost dels llibres, “la qual cosa suposa un important estalvi de diners”, d’uns 115 euros per curs. Serres també va posar en relleu el fet que “el projecte pretén fomentar valors com la cura dels llibres i el material escolar i el reciclatge”.

Actualment, l’escola Jacint Verdaguer de la capital de l’Urgell socialitza uns 1.400 llibres que es reparteixen entre 200 alumnes, de tercer a sisè de Primària. Els més petits només socialitzen els llibres de lectura ja que la majoria d’activitats les duen a terme al mateix quadern educatiu.

La socialització fomenta també la cura del material escolar i el reciclatge

Cada llibre costa uns 25 euros de mitjana i a cada curs se’n socialitzen uns cinc volums, que en cas de comprar-los nous costarien 125 euros. Tenint en compte que les famílies que participen en la socialització només paguen 10 euros per curs, l’estalvi és de 115 euros. Amb tot, cal tenir en compte que aquests 10 euros es paguen des de P-3 malgrat no beneficiar-se del projecte fins a tercer de Primària. Amb aquests diners, l’AMPA estalvia i adquireix nous llibres, quan els actuals ja no poden utilitzar-se (la vida de cada llibre és d’uns quatre cursos escolars).

Aquests dies membres de l’AMPA recullen els llibres del curs passat per tal de revisar-los, condicionar-los i deixar-los preparats per al proper curs que comença al setembre, quan els professors els entregaran als nous alumnes. Així mateix, s’ha de destacar que cada llibre està codificat.

Les famílies paguen 10 euros per curs Les famílies paguen 10 euros per curs i nen a partir de P-3 i poden beneficiar-se dels llibres a partir de tercer de Primària (cada un costa de mitjana 25 euros si és nou). Per la seua part, des del col·legi també socialitzen el material escolar necessari.

Membres de l’AMPA recullen els llibres del curs passat per revisar-los, condicionar-los i deixar-los preparats per al setembre.

Membres de l’AMPA recullen els llibres del curs passat per revisar-los, condicionar-los i deixar-los preparats per al setembre.SEGRE TÀRREGA

tracking