SEGRE

LLEURE TRADICIONS

Deu anys de la Festa del Pou Bo

Celebració amb un programa familiar en què els més petits van representar la llegenda || Homenatge als veïns que han estat pouers durant aquesta dècada

Alumnes de l’escola La Bassa van representar la llegenda.

Alumnes de l’escola La Bassa van representar la llegenda.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Festa del Pou Bo va celebrar aquest cap de setmana el desè aniversari a Torregrossa amb un programa d’activitats especialment orientat al públic familiar, com espectacles d’animació al carrer i jocs infantils. Els organitzadors, l’Associació Cultural Amics del Pou Bo, estimen que aproximadament sis-centes persones van participar en la celebració, una xifra similar a la d’anys anteriors, i es van mostrar satisfets per la bona resposta per part del públic.

La novena edició de la fira d’artesania va protagonitzar la celebració dissabte, amb una trentena de parades dedicades a productes artesanals i quilòmetre zero. Com a novetat, els organitzadors van introduir espectacles al carrer dirigits a la canalla.

Els menors van ser també protagonistes ahir al migdia de l’acte central de la festa, la representació teatral de la llegenda del Pou Bo. Alumnes de cinquè i sisè curs de l’escola La Bassa de Torregrossa van rellevar en aquesta ocasió els actors del grup teatral Tour-Mix Teatre, que l’havien representat a les edicions anteriors. Els membres es van quedar aquesta vegada entre bastidors i van dirigir els assajos i la representació al paratge del Pou Bo de la llegenda, un relat que barreja realitat i ficció basat en la història d’una família que subministrava al poble aigua procedent del pou romà del municipi entre finals del segle XIX i principis del segle XX.

El pregó inaugural, a càrrec de Cremallera Teatre, un sopar popular dissabte i jocs tradicionals infantils diumenge a la tarda van completar la desena edició de la festa, que es commemorarà amb una placa de cava especial.

Alumnes de l’escola La Bassa van representar la llegenda.

Alumnes de l’escola La Bassa van representar la llegenda.AMADO FORROLLA

tracking