SEGRE

SALUT EPIDÈMIES

Els nadons que viatgin a Europa s'han de vacunar de xarampió

Davant del gran augment de casos en països com França, Itàlia o el Regne Unit

Abans dels sis mesos no es pot administrar la triple vírica.

Abans dels sis mesos no es pot administrar la triple vírica.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els nadons menors d’un any que viatgin a països de la Unió Europea com França, Alemanya, Itàlia, el Regne Unit, Grècia o Romania s’hauran de vacunar contra el xarampió a causa d’una “espectacular” epidèmia que pateixen aquestes zones. La vacuna del xarampió està inclosa en la triple vírica –juntament amb galteres i rubèola– que s’administra als nadons per primera vegada al complir els dotze mesos, per la qual cosa abans d’aquesta edat els petits no estan immunitzats contra aquesta contagiosa malaltia, les complicacions de la qual poden ser greus.

Per aquesta raó, el secretari del Comitè Assessor de Vacunes de l’Associació Espanyola de Pediatria (AEP), Francisco José Álvarez, va recomanar ahir a tots els nens d’entre sis mesos −abans no es pot administrar la vacuna− i un any que hagin de viatjar a aquests països acudeixin al pediatre per avançar l’administració de la vacuna. “Ara mateix a Europa tenim una epidèmia de xarampió terrible, que afecta països que solen ser una destinació vacacional habitual per a moltes famílies espanyoles de forma que, si és estrictament imprescindible viatjar a aquests llocs amb nens menors d’un any, es recomana avançar la triple vírica”, va explicar Álvarez.

El xarampió és una malaltia infectocontagiosa pròpia de la infantesa i el signe més típic és l’aparició de taques de color roig viu amb un punt blanc en el centre, febre alta i tos molt pertinaç, entre d’altres. Tot i així, la del xarampió no és l’única vacuna que han de tenir en compte els pares que vulguin viatjar a l’estranger amb els seus fills menors de tres anys.

En el cas de visitar països fora d’Europa o els EUA, Álvarez recomana acudir entre un i dos mesos abans al pediatre i a un Centre de Vacunació Internacional, on els pares puguin rebre informació sobre les vacunes que han d’administrar als petits. Així, la de l’hepatitis A –que no està inclosa en el calendari vacunal espanyol– és necessària per viatjar a tots els països que no siguin a l’Europa Occidental, la zona del Japó i Corea, Austràlia i els EUA, i es pot posar a partir d’un any.

tracking