SEGRE

SOLIDARITAT PROJECTE

Reunió i pla pilot per acollir persones refugiades a l'Alta Ribagorça

Un moment de la reunió de coordinació celebrada ahir.

Un moment de la reunió de coordinació celebrada ahir.CONSELL COMARCAL DE L’ALTA RIBAGORÇA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Representants de Serveis Socials i Immigració del consell comarcal de l’Alta Ribagorça, dels ajuntaments del Pont de Suert, Vilaller i la Vall de Boí, del grup Ribagorça Solidària i de Creu Roja de la comarca i de Lleida van participar ahir en una primera reunió per tal de coordinar una possible arribada a la zona de refugiats.

L’objectiu va ser fer una radiografia de la situació en què es troben aquestes persones i un inventari dels recursos per a l’acollida i de contractes laborals oferts pels consistoris i per particulars, així com per establir un protocol de regularització i una sèrie d’intervencions de sensibilització amb la temàtica entre la població.

Els participants a la trobada van concretar un pla pilot amb una família que opta a instal·lar-se a l’Alta Ribagorça, derivada des de Creu Roja.

En el marc d’aquest projecte que es posa en marxa, també hi ha previstes sessions informatives al personal de l’administració i a la població en general per donar a conèixer la realitat dels refugiats durant les fires comarcals.

tracking