SEGRE

METEOROLOGIA TEMPERATURES

El dia més calorós de l'estiu

Ponent va assolir ahir les temperatures més altes de Catalunya, amb set comarques en alerta i superant els 38 graus || La sensació de xafogor continuarà avui, amb avisos de precaució

Els ànecs que es banyaven ahir al riu Segre es protegien sota l’ombra de la passarel·la dels Camps Elisis.

Els ànecs que es banyaven ahir al riu Segre es protegien sota l’ombra de la passarel·la dels Camps Elisis.ANDREA MORANCHO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La calor continua sense donar treva als lleidatans i ahir els termòmetres van superar els 38 graus, el registre més elevat del mes de juliol. Segons les dades del Meteocat, Alcarràs va registrar la temperatura més elevada de tot Catalunya, amb fins a 38,3 graus; seguida de l’estació de Lleida-la Bordeta, amb 38 graus; Seròs, 37,9; i els Alamús, amb 37,6 graus. I és que vuit localitats lleidatanes van encapçalar durant tota la jornada d’ahir el rànquing de temperatures català −Vilanova del Segrià va arribar als 37,4 graus; Alfarràs, als 37,2; i Castellnou de Seana i Albesa, totes dos als 37,1 graus–.

En el primer episodi de calor de l’estiu, del 9 al 12 de juliol, els termòmetres van oscil·lar a prop dels 37 graus a deu localitats de Lleida, encara que en cap cas no es va superar aquesta màxima, com ha passat en els últims dies. Ahir, en canvi, fins a set comarques lleidatanes es trobaven en alerta per calor.

Un escenari que les previsions meteorològiques assenyalen que s’aguditzarà avui, amb una pujada de les temperatures en el que es preveu que serà el dia més calorós de la setmana. Seguirà l’avís moderat per altes temperatures al Segrià, la Noguera, Pla d’Urgell, les Garrigues i l’Urgell.

La calor continuarà avui i no es descarta algun xàfec o tempesta a les zones del Pirineu

De fet, a nivell estatal Lleida està entre les deu províncies en alerta groga per la calor. Tot i així, no es descarta algun xàfec o tempesta dispersa a les zones del Pirineu. A la capital del Segrià, la nit tampoc donarà una treva, ja que els termòmetres continuaran sobrepassant els 19 graus.

En un altre ordre de coses, el Consell General d’Infermeria va alertar ahir que gairebé el 20 per cent dels pares no protegeix els seus fills del sol adequadament. La campanya, sota el nom de Posa-li crema. Manual d’instruccions per protegir els teus fills del sol, recalca que infermers i professionals de les cures poden resoldre els dubtes dels progenitors i contribuir a la fotoprotección dels nens. La iniciativa és composta d’una infografia amb la informació més rellevant i d’un manual, amb 25 consells, que pretén resoldre tots els dubtes que poden sorgir entorn de la fotoprotecció.

Quant al producte, aconsellen que sempre s’elegeixi el més adequat per al nen en qüestió, però recomana optar sempre per fotoprotectors 50 o 50+ amb una protecció equilibrada davant radiació UVB i UVA. Els fotoprotectors amb un SPF 50+ bloquegen el 99% de rajos ultraviolats; per sobre d’aquest nivell de fotoprotecció, amb prou feines hi ha diferències. A més, es recomana triar aquells que siguin pediàtrics, ja que estan formulats per a la pell del nen.

Els ànecs que es banyaven ahir al riu Segre es protegien sota l’ombra de la passarel·la dels Camps Elisis.

Els ànecs que es banyaven ahir al riu Segre es protegien sota l’ombra de la passarel·la dels Camps Elisis.ANDREA MORANCHO

tracking