SEGRE

METEOROLOGIA TEMPS

Nova calorada a Ponent, amb temperatures de més de 37 ºC

Nou localitats lleidatanes van assolir ahir màximes a tot Catalunya

Els ànecs es protegeixen de la calor sota l’ombra de la passarel·la dels Camps Elisis.

Els ànecs es protegeixen de la calor sota l’ombra de la passarel·la dels Camps Elisis.ANDREA MORANCHO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La calor continua sense donar treva als lleidatans, amb una jornada d’altes temperatures en la qual nou localitats de Ponent es van situar al rànquing de màximes de tot Catalunya. Segons indiquen les dades del Meteocat, Seròs va arribar a primera hora de tarda els 37,5 graus, seguida de Vilanova del Segrià (36,8) i Alcarràs (36,7). El termòmetre de l’estació meteorològica del barri de la Bordeta de Lleida, així com els dels Alamús i Albesa, van assolir els 36,6 graus.

A la zona del Pirineu les temperatures van oscil·lar entre els 28 i 32 graus, encara que la sensació de xafogor es podria haver intensificat per les pluges moderades, que està previst que segueixin fins demà. La intensa calor que es viu a les comarques lleidatanes des d’aquest dissabte passat va omplir les piscines i les platges fluvials de la província, una de les solucions més populars per refrescar-se i fer front a la xafogor.

Per avui s’espera que la calor creixi, ja que els termòmetres podrien superar els 38 graus

De cara a la jornada d’avui, s’esperen episodis intensos de calor a partir de mig matí, que poden superar fins i tot els 38 graus. A la nit, es mantindrà la sensació de xafogor, amb temperatures que aniran des dels 17 fins als 22 graus.

En aquest sentit, el Segrià es mantindrà en alerta groga, amb sis comarques més de la Catalunya central, per la qual cosa s’aconsella evitar activitats físiques intenses durant les hores centrals del dia, refugiar-se en zones d’ombra i beure molta aigua, sobretot entre la població de risc com són les persones grans de seixanta-cinc anys i els petits. Respecte al conjunt d’Espanya, l’Agència Estatal de Meteorologia preveu que dimecres comenci una forta onada de calor amb màximes de fins a 40 graus i mínimes de 20 fins a diumenge.

Alerta a tota la Península per una onada de calor a partir de demà Una onada de calor donarà començament demà, amb màximes que superen els 40 graus i mínimes per sobre dels 20, a causa de les condicions d’estabilitat atmosfèrica a gran part de la Península, amb la forta insolació pròpia d’aquestes dates i amb l’entrada d’aire càlid d’origen africà procedent del sud, i durarà com a mínim fins diumenge que ve. Segons l’AEMET, aquesta situació es traduirà en temperatures molt altes “tant de dia com de nit”, que superaran els 40 graus a bona part de la Península.

tracking