SEGRE

ENTITATS CRISI HUMANITÀRIA

Nou projecte solidari de Lleida pels Refugiats a Atenes

Col·labora en una iniciativa que atén embarassades que han fugit del seu país

El projecte Humanitat atén una vintena de famílies amb nens.

El projecte Humanitat atén una vintena de famílies amb nens.LLEIDA PELS REFUGIATS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entitat Lleida pels Refugiats col·labora des de fa unes setmanes en un projecte solidari a Atenes que pretén donar protecció especial a les dones refugiades embarassades o amb nens petits en situació d’especial vulnerabilitat.

“Es tracta d’una espècie de maternitat on s’atén les famílies d’embarassades o dones que han estat víctimes de violència de gènere”, va explicar ahir a aquest diari Pilar Sierra, una de les fundadores de l’entitat i que va estar recentment a Grècia per col·laborar en el projecte denominat Humanitat i que impulsa l’ONG Provocant la Pau. El centre acull actualment una vintena de famílies procedents de l’Afganistan, Kurdistan, l’Iraq i Síria. Sierra va afegir que “l’objectiu és oferir-los una assistència integral des d’assessorament legal fins a l’atenció sanitària”.

La primera col·laboració de la iniciativa de Lleida pels Refugiats ha estat l’aportació d’uns 2.500 euros per poder fer front a les despeses de subministraments (electricitat i aigua, entre d’altres) i fer millores al centre i comprar aliments per als usuaris. Pilar Sierra va afirmar que “es tracta d’un projecte que incideix directament en els refugiats.

El pròxim objectiu és enviar voluntaris des de Lleida i especialistes com ara metges, per aquest motiu busquem persones que ens puguin ajudar”. Totes aquelles persones interessades poden dirigir-se a Lleida pels Refugiats a través del correu electrònic lleidapelsrefugiats@gmail.com o de la seua pàgina a Facebook.

Lleida pels Refugiats participa activament en projectes solidaris. Així, per exemple, l’entitat ha viatjat en diverses ocasions fins a Ventimiglia, a la frontera entre França i Itàlia, on ha repartit sacs de dormir, botes i roba d’abric. També es dedica a recaptar fons per finançar projectes en els camps de refugiats i fan xarrades de sensibilització.

El projecte Humanitat atén una vintena de famílies amb nens.

El projecte Humanitat atén una vintena de famílies amb nens.LLEIDA PELS REFUGIATS

tracking