SEGRE

METEOROLOGIA TEMPS

Tres atesos a l'Arnau per la calor

Els termòmetres van superar els 38 graus en localitats lleidatanes i a Mequinensa es van registrar 40 ºC || Ponent està des d’avui en alerta taronja per altes temperatures

Dos joves es protegien ahir de la calor a l’ombra dels arbres a prop del riu Segre.

Dos joves es protegien ahir de la calor a l’ombra dels arbres a prop del riu Segre.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les altes temperatures continuen sense donar treva als lleidatans, amb jornades que han superat els 37 i 38 graus en gran part de les localitats de Ponent durant aquesta setmana. En aquest sentit, l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha atès durant els últims deu dies tres persones per cops de calor, de les quals dos van requerir hospitalització.

Tot i així, es preveu que la sensació de xafogor augmenti aquests propers dies i ja ahir es van registrar 40 graus a Mequinensa i Seròs va ser la segona màxima de tot Catalunya, a l’arribar als 38,6 graus a primera hora de la tarda. D’altra banda, la Granadella i Alcarràs també es van situar entre les deu localitats més caloroses, amb 38,4 i 38,2 graus, i per la seua part l’estació meteorològica del barri de la Bordeta de Lleida va registrar els 37,7. De cara als pròxims dies, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l’alerta taronja per calor a divuit comarques catalanes, entre les quals es troben el Segrià, les Garrigues, el Pla d’Urgell i l’Urgell.

I és que es preveu l’arribada d’una massa d’aire càlid que afectarà bona part de la península Ibèrica amb temperatures per sobre de la mitjana fins aquest diumenge vinent. Els termòmetres assoliran valors màxims a partir d’aquest cap de setmana, quan la previsió indica que les temperatures oscil·laran entre els 35 i 40 graus a l’interior de Catalunya.

En aquesta línia, la Paeria de Lleida va tornar a posar en marxa ahir el pla d’actuació per tal de prevenir els efectes de l’onada de calor a la ciutat, i va remarcar que les persones majors de 75 anys, els malalts crònics i les persones amb alguna discapacitat física són les més vulnerables.

Els experts sanitaris recomanen en aquests casos evitar fer exercici físic en les hores del dia de més calor i mantenir-se constantment hidratat, sobretot la població de risc com són les persones grans i els més petits.

tracking