SEGRE

SALUT PREVENCIÓ

Retiren preservatius defectuosos

Afectats catorze lots de profilàctics de la marca Durex a Espanya i Andorra al no respectar els estàndards de qualitat || No compleixen les proves de durabilitat i hi ha risc de ruptura

El número de lot està imprès a l’embolcall dels condons i a la part inferior de les caixes.

El número de lot està imprès a l’embolcall dels condons i a la part inferior de les caixes.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, va ordenar ahir la retirada de catorze lots de preservatius masculins Durex Real Feel i Durex Sin Látex, fabricats a començaments del 2018, després de tenir coneixement per part de l’empresa distribuïdora Reckitt Benckiser Healthcare que no compleixen les proves de durabilitat (vida útil de tres anys) establertes pel fabricant. També se n’ha retirat una trentena de lots en països com Irlanda, el Regne Unit i Andorra.

Els preservatius masculins de làtex sintètic/poliisoprè (PI) Durex Real Feel i Durex Sin Látex són productes sanitaris destinats a proporcionar un mètode d’anticoncepció i prevenció de les infeccions de transmissió sexual (ITS). Els preservatius PI ofereixen un benefici als consumidors amb sensibilitat al làtex a causa que no contenen aquest material.

L’Agència Espanyola de Medicaments publica al web una taula amb tots els lots afectats

D’acord amb la informació facilitada, el fabricant ha detectat que determinats lots (vegeu el desglossament) no compleixen els requisits de pressió de ruptura al final de la vida útil del producte i que hi podria haver un augment en el nombre de ruptures de preservatius durant el seu ús. L’empresa està enviant una nota d’avís als distribuïdors, farmàcies i comerços que disposen del producte afectat, en què s’inclouen les accions a seguir per procedir a la retirada. Com a conseqüència de tot això, l’AEMPS ha recomanat als usuaris no utilitzar els preservatius afectats, anar a una farmàcia perquè els els canviïn o els els reemborsin o, en cas de dubte, posar-se en contacte amb el servei d’atenció al client de Durex al telèfon 900 300 026 (de dilluns a divendres de 8.00 hores a 17.00 hores).

A les farmàcies, ha aconsellat retirar els productes de la venda, contactar amb l’empresa per a la devolució i acceptar les devolucions dels consumidors d’acord a les instruccions que li proporcioni Reckitt Benckiser Healthcare. Als comerços l’AEMPS els ha recomanat també retirar-los de la venda i tornar-los a l’empresa distribuïdora, i als distribuïdors, no comercialitzar-los.

Per saber quins preservatius no compleixen els estàndards de qualitat, s’ha de consultar el número de lot que hi ha a la part inferior de la caixa de preservatius i a l’embolcall. L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha publicat a la pàgina web una taula amb tots els lots afectats.

El número de lot està imprès a l’embolcall dels condons i a la part inferior de les caixes.

El número de lot està imprès a l’embolcall dels condons i a la part inferior de les caixes.ITMAR FABREGAT

tracking