SEGRE

ESTIU CELEBRACIONS

Tret de sortida a les festes de Pardinyes

L’activista veïnal Ramoneta Salla, que fa cinquanta anys que viu al barri, autora del pregó || Les activitats lúdiques i culturals s’allargaran fins dilluns que ve

A les festes de Pardinyes participen 33 penyes, que es van congregar davant de l’escenari principal.

A les festes de Pardinyes participen 33 penyes, que es van congregar davant de l’escenari principal.ÓSCAR MIRON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les festes del barri de Pardinyes van quedar ahir oficialment inaugurades amb la lectura del pregó a càrrec de Ramoneta Salla, una veïna que en els cinquanta anys que fa que viu al barri ha estat vinculada a diferents associacions socials i culturals del barri. Salla, a més, va regentar amb Lola Sánchez una xocolateria a Pardinyes i el seu marit va ser el primer entrenador del Futbol Club Pardinyes. La pregonera, nascuda a Alcarràs, va fer un emotiu discurs en el qual va expressar la seua estima pel barri que la va acollir fa mig segle i va tenir un record per a José Juan Martínez, un altre veí molt conegut que va morir l’11 de juliol.

L’acte es va desenvolupar davant d’una nombrosa representació de penyistes de les trenta-tres penyes que se sumen a les activitats festives i que ahir van anar, com sempre, abillats amb les seues vistoses bates de colors malgrat les elevades temperatures regnants. Aquest inici de festes també va incloure la presentació de les pubilles i els hereus per part de les autoritats, entre les quals hi havia la tinenta d’alcalde Montse Mínguez.

L’ambient que es respirava era festiu des d’hores abans a l’avinguda Pearson, escenari principal de les celebracions, que s’allargaran fins dilluns que ve, quan acabaran a les 19.00 hores amb una missa en record als veïns de Pardinyes difunts. No obstant, abans, per avui, hi ha previstes múltiples activitats lúdiques com una classe de zumba a l’aire lliure, un taller de country i actuacions musicals fins ben entrada la matinada. Un dels plats forts de demà serà el concert del grup de versions lleidatà 7DRock, que tocarà a l’escenari principal a les 2.30 hores. Entre les propostes d’aquest diumenge val a assenyalar la guerra d’aigua i la festa de l’escuma que tindrà lloc a la zona de les penyes a partir de les 16.30 hores, dia en el qual no faltaran les sardanes i les havaneres.

tracking