SEGRE

METEOROLOGIA ALERTA

Nou dia de calor, al límit dels 40 graus

Seròs torna a registrar la temperatura màxima i la previsió és que baixi a partir de demà || Un home de Barcelona, primera víctima mortal a Catalunya d’aquesta canícula

Un home remullant-se ahir el cap a la ciutat de Lleida.

Un home remullant-se ahir el cap a la ciutat de Lleida.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ponent va registrar ahir una nova jornada de calor intensa, amb les temperatures màximes vorejant els 40 graus i la previsió és que baixin a partir de demà. Però l’onada de calor continuarà fins a mitjans de la setmana que ve, per la qual cosa Protecció Civil manté activa l’alerta per aquest episodi, que ja ha causat la mort a tres persones, dos ahir a Barcelona i Múrcia. Segons el Servei Meteorògic de Catalunya, Seròs va tornar a registrar ahir la temperatura màxima més elevada de Catalunya, amb 39,8º, seguida d’Alcarràs (39,1º), Gimenells (38,7º), Mollerussa i Lleida, amb 38,4º. A més, el Meteocat va destacar que es van superar els 30 graus en el 90,2 per cent de les estacions que conformen la xarxa catalana. La previsió és que avui sigui el dia més calorós d’aquest episodi d’onada de calor i que les temperatures comencin a baixar demà amb l’arribada d’algunes pluges. La jornada d’ahir, així mateix, es va saldar amb dos víctimes mortals per la calor a Múrcia i Barcelona, i una tercera es trobava molt greu. Un home de 78 anys va morir per un cop de calor mentre feia tasques en una finca de la seua propietat a Múrcia, dies després que un treballador de 48 anys també morís en aquesta regió per efecte de les altes temperatures. En aquesta mateixa comunitat, un home de 55 anys va ser hospitalitzat ahir en estat molt greu al tenir una insolació i cop de calor a la pedania de Beniaján. Per la seua banda, a Barcelona, un home de mitjana edat i que anava indocumentat va morir per un cop de calor, després de ser localitzat estès a terra al carrer. El van trobar en estat greu i va morir a l’hospital. Tot apunta que es tracta d’un sense sostre.

Temperatures rècord a gran part d’Europa

L’onada de calor que afecta gran part d’Europa, lluny de donar una treva, s’accentuarà en alguns països del sud i centre del continent, en una jornada amb valors rècord, sobretot a Espanya i Portugal. Meteoalarm, el web de la UE d’informació sobre fenòmens climàtics adversos, va emetre alertes “roges” per calor extrema a Suïssa, Croàcia, Espanya i Portugal. Va mantenir l’alerta taronja en zones de França, Bèlgica, Àustria, Lituània, Estònia, Polònia, Noruega, la República Txeca, Eslovàquia, Eslovènia i Grècia.

Un home remullant-se ahir el cap a la ciutat de Lleida.

Un home remullant-se ahir el cap a la ciutat de Lleida.ÒSCAR MIRÓN

tracking