SEGRE

ESPECTACLES TEATRE

La Baldufa 'vola' a Dinamarca

Interpretarà deu funcions de ‘Zeppelin’ aquest agost || En l’últim any han protagonitzat més de vint funcions a la Xina, França, Bèlgica i Alemanya

‘Zeppelin’és un espectacle itinerant de carrer que transporta el públic fins als temps dels pioners aeris de principis del segle XX.

‘Zeppelin’és un espectacle itinerant de carrer que transporta el públic fins als temps dels pioners aeris de principis del segle XX.DAVID DEL VAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Baldufa iniciarà a mitjans d’aquest mes una gira de deu funcions a diverses ciutats de Dinamarca, en el marc del festival DIG (Danmarks Internationale Gadeteaterfestival), que se celebrarà del 12 al 26 d’agost. La companyia de teatre lleidatana atansarà al país nòrdic la seua obra Zeppelin entre els dies 15 i 26. Aquest espectacle itinerant de carrer estrenat a FiraTàrrega el 2004 transporta al públic fins al temps dels pioners aeris de principis del segle XX en una aventura plena d’imaginació protagonitzada per Monsieur Bocamoll, Marcello, l’inventor mecànic, i Ursus el pilot acròbata, que volen conduir un impactant globus de set metres, propulsat per un petit vehicle que pot elevar el zepelí i la seua cistella uns tres metres, sobrevolant així el públic.

La formació és una de les companyies de Lleida més cotitzada fora de les nostres fronteres. De fet, l’últim any ha protagonitzat gairebé vint-i-cinc funcions en quatre països diferents. Així, el juliol de l’any passat La Balfufa va actuar a Pequín amb el seu Pinocchio, en el marc de la Xina Children’s Theatre Festival. Amb el citat Zeppelin van protagonitzar cinc funcions a Bèlgica, set a França i una altra a Alemanya, entre agost del 2017 i juny d’aquest any. Així mateix, amb la seua última creació, Mon pare és un Ogre, una coproducció amb el Théâtre de l’Archipel de Perpignan, van oferir cinc actuacions en aquesta ciutat del sud de França. Pel que es refereix a projecte futurs, tenen previst anar a Valenciennes (França), al setembre, també amb Zeppelin. Amb Pinocchio aniran al Fest-Momes de Malasanc, i el desembre a Muret, totes dos ciutats gal·les. Finalment, la formació està negociant una gira a Gal·les el mes de març del 2019 amb l’obra Pinocchio.

tracking