SEGRE

Alerten del perill que els nens es banyin amb figures inflables al mar

L’OCU demana no confiar en els joguets aquàtics, ja que no són elements de seguretat

Alerten del perill que els nens es banyin amb figures inflables al mar

Alerten del perill que els nens es banyin amb figures inflables al marEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha alertat aquest dimarts sobre el perill que els nens es banyin amb figures inflables al mar, on tampoc no és recomanable utilitzar matalassos i flotadors si no es fa peu ja que el corrent pot arrossegar els més petits cap a l’interior. És el missatge que envia avui l’OCU davant del número d’ofegats a les platges en aquestes dates i, per això, el millor és aprendre com més aviat millor a nadar, no confiar en els joguets aquàtics, ja que no són elements de seguretat, i mantenir la vigilància sobre els nens a tota hora.

Si els matalassos mesuren menys de 120 centímetres, es consideren joguets i cal anar amb compte amb portar-los a zones profundes i amb adormir-se a sobre. Molta cura cal tenir, també, amb tirar-se sobre el joguet a prop de la vora de la piscina perquè pot rebotar i la persona pot colpejar-se contra la mateixa vorada o fins i tot contra el fons.

Els consumidors posen èmfasi que els maneguins, armilles i bombolles, entre altres materials, són ajuts per flotar i aprendre a nadar, però "no són elements de seguretat", amb la qual cosa mai no s’ha de deixar sense vigilància als més petits mentre estan a l’aigua.

L’OCU recomana evitar les platges sense servei de socorrista i recorda que en les piscines públiques la seua presència és obligatòria, i en les privades, en comunitats de veïns de més de 30 habitatges o un vas de més de 200 metres quadrats de superfície. El socorrista ha de portar un mòbil per si és necessari fer alguna trucada d’emergència.

Els banyistes han de respectar les banderes: s’ha de recordar que una platja amb bandera verda assenyala un mar tranquil, sense corrents ni onades grans, al contrari que una bandera roja, que prohibeix el bany. La bandera groga, per la seua part, indica condicions poc favorables per al bany: precaució i molta atenció als menors.

Si es navega en una embarcació d’esbarjo o practica algun esport nàutic, com l’esquí aquàtic, cal utilitzar armilla salvavides.

S’ha d’evitar bussejar o saltar en aigües tèrboles ja que hi podria haver roques o altres nadadors que no són visibles, i a la piscina, els jocs a les vorades i no deixar que els nens corrin i juguin a prop de les vores. També cal anar amb compte quan saltin, ja que hi podria haver algú sota que estigués submergit en aquell moment.

El cinquè consell que ofereix l’OCU als banyistes és que mesurin les seues forces i que, si sent al mar se senten malament, intentin conservar la calma i no nadar contra el corrent, posar-se d’esquena i impulsar-se només amb les cames, en paral·lel a la platja.

tracking