SEGRE

INICIATIVA SOLIDARITAT

Lloguer a preus raonables

Crida de la fundació Entre Tots i per al Bé de Tothom perquè famílies amb pocs recursos tinguin nous habitatges || Les 5 primeres de les Llars del Seminari han sortit al millorar la situació

Vista de les prop de 50 plaques solars instal·lades a la teulada de les Llars del Seminari, al carrer Maragall de Lleida.

Vista de les prop de 50 plaques solars instal·lades a la teulada de les Llars del Seminari, al carrer Maragall de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Trobar un pis de lloguer a un preu assequible s’ha convertit en un autèntic repte per a les famílies en situació de vulnerabilitat de les Llars del Seminari, un projecte de pisos socials que compleix tres anys amb un balanç més que positiu.

I és que tot just unes setmanes després que les cinc primeres famílies que es van allotjar a les Llars complissin amb l’objectiu de la iniciativa i deixessin la residència al veure millorada la seua situació econòmica, la fundació Entre Tots i per al Bé de Tothom fa una crida als particulars que ofereixin un lloguer “a un preu raonable d’entre 350 i 400 euros”.

Segons va explicar la directora de les Llars, Montse Clavería, “un dels principals reptes del projecte ha estat trobar un nou pis per a aquestes cinc famílies perquè, a banda que els preus del lloguer són molt elevats, se’ls exigien avals i nòmines de més de 1.000 euros que els eren molt difícils d’aconseguir”.

Per això, va assegurar que, “ja que l’estada al Seminari es limita a tres anys com a màxim i sabíem que se’ls acaba el contracte, fa un any vam començar a planejar la sortida d’aquestes famílies, ajudant-les a estalviar i també a trobar una feina rendible que els permetés gestionar-se una nova llar”.

D’aquests tres anys de vida de les Llars del Seminari, impulsades pel bisbe Joan Piris, va assegurar que “hem viscut moments molt bonics en els quals les diferents famílies han après a valorar la convivència i també el respecte a la diversitat”.

A l’elevat cost dels habitatges se sumen la demanda d’avals i contractes laborals

Tot i així, subratlla que “no tot ha estat bufar i fer ampolles, però en aquest temps hem assolit el nostre principal objectiu: empoderar les famílies perquè trobin un futur pròsper”. Actualment, aquests pisos socials acullen setze famílies en risc d’exclusió social −de les quals dos són refugiades−, a les quals ofereixen un servei d’acompanyament diari.

Estalvi energètic amb plaques fotovoltaiques

Les llars socials gestionades per la fundació Entre Tots i per al Bé de Tothom tenen des de fa tres mesos 48 plaques solars, que tenen previst reduir prop d’un 30 per cent la despesa energètica anual de les famílies amb pocs recursos.

La instal·lació va ser possible gràcies al conveni firmat amb la cooperativa d’energia verda Som Energia, que va finançar el projecte amb un total de 23.758 euros. Tot i així, aquesta és només una de les moltes iniciatives que ha posat en marxa l’entitat social en els últims tres anys, en els quals també ha posat el focus en la inserció laboral de les persones en risc d’exclusió social.

I és que, a començaments d’any, va impulsar Missatgeria amb Cor, una empresa de repartiment ecològic que tenia per objectiu generar ocupació per als col·lectius sense recursos. Amb el màxim de respecte al medi ambient i la societat, es val de vehicles ecològics −dos bicis, una moto elèctrica i un tricicle− per repartir paquets a la ciutat de Lleida.

Des de l’entitat Entre Tots i per al Bé de Tothom sempre han perseguit l’objectiu d’“empoderar les famílies perquè siguin capaços de trobar un futur pròsper”, per la qual cosa, a banda del servei d’acompanyament individualitzat per part d’un treballador social, organitzen multitud de tallers i excursions per tal de fomentar la cohesió.

tracking