SEGRE
Col·lapsades les urgències de la Vall d’Hebron amb 87 malalts esperant habitació

Col·lapsades les urgències de la Vall d’Hebron amb 87 malalts esperant habitació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital Vall d’Hebron de Barcelona ha efectuat amb èxit un trasplantament hepàtic mitjançant el procediment split, que consisteix a dividir el fetge del donant per obtenir empelts completament funcionals per a dos receptors, en aquest cas una nena de 13 anys i una nadó de 8 mesos.

El donant del fetge també era menor d’edat i les nenes receptores estaven en una situació crítica que només es podia resoldre amb un trasplantament.

La intervenció es va fer a dos nenes, Naroa, de tretze anys, procedent del País Basc, que patia una malaltia metabòlica que l’obligava a seguir una dieta molt restrictiva en proteïnes i un hepatocarcinoma (càncer de fetge), i Roma, de vuit mesos i veïna de Terrassa, que patia la síndrome d’Alagille, una malaltia rara que li havia provocat una cirrosi hepàtica irreversible.

L’operació, que es va realitzar el mes de juliol passat, va requerir un equip de trenta professionals: un metge i una infermera es van desplaçar fins a una altra comunitat autònoma per realitzar l’extracció de l’òrgan del donant menor d’edat per ser dividit posteriorment en dos parts a la Vall d’Hebron.

L’equip mèdic responsable d’aquests trasplantaments va agrair l’“altruisme” i “el meravellós acte de bondat” dels donants i les seues famílies que ofereixen “una segona oportunitat” als receptors.

tracking