SEGRE

SALUT METEOROLOGIA

Baixada generalitzada de temperatures encara que a Ponent ronden els 35 ºC

Investiguen la mort de l’ingressat a l’Arnau

Imatge de la tempesta que es va produir ahir a la tarda a Lleida.

Imatge de la tempesta que es va produir ahir a la tarda a Lleida.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La calor ha donat un respir als lleidatans, encara que les comarques del Pla van tornar a arribar ahir a màximes a Catalunya, sent el termòmetre de l’estació meteorològica del barri de la Bordeta de Lleida el que va registrar el pic més alt (35,6 graus). I és que a la major part del territori es van produir pluges moderades, sobretot a la zona del Pirineu i el Prepirineu −a Vielha van caure 22 litres per metre quadrat en tan sols mitja hora− que van contribuir a reduir la sensació de xafogor. A Lleida ciutat, les pluges van deixar fins a 7,6 litres per metre quadrat.

De moment s’han confirmat quatre víctimes mortals a Catalunya per les altes temperatures

L’últim episodi de calor ha deixat a Catalunya un total de quatre víctimes mortals confirmades: un home de 41 anys veí de Tortosa que es trobava malament a la via pública i va morir dimarts a l’MC Mutual d’aquesta localitat; un home de mitjana edat que va ingressar divendres en estat crític a l’Hospital Clínic de Barcelona; i uns altres dos homes que van morir a finals de setmana al Joan XXIII de Tarragona. L’Agència de Salut Pública de Catalunya continuava investigant ahir la mort d’un dels cinc hospitalitzats a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida per les altes temperatures (vegeu SEGRE d’ahir). Es tractaria d’un home de nacionalitat estrangera i de 45 anys que va ser ingressat dissabte durant el punt més àlgid de l’onada de calor, encara que des de Salut treballen per confirmar si la seua mort dimarts a la matinada estaria relacionada directament al cop de calor o una patologia prèvia que patia l’home.

Per avui, la temperatura màxima serà similar o lleugerament més baixa, rondant els 35 i 36 graus a la zona del pla de Lleida. A partir de mig matí s’esperen més xàfecs a la zona interior de Catalunya.

tracking