SEGRE

FIRES TRADICIONS

Guimerà retorna a l’edat mitjana amb el seu exitós Mercat Medieval

Amb un centenar de parades i cercaviles || El certamen compta amb 170 voluntaris

El monstre Narigut va fer gaudir petits i grans durant la cercavila musical.

El monstre Narigut va fer gaudir petits i grans durant la cercavila musical.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Visitar aquest cap de setmana Guimerà és com retrocedir en el temps fins a l’edat mitjana. I és que a banda d’acollir el seu mercat medieval, decorat expressament per a l’ocasió, Guimerà ja és per si sol un dels pobles amb més encant de Catalunya. Al ser catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional, els estrets i costeruts carrers i les cases de pedra entre nombroses arcades s’han mantingut intactes amb el pas del temps.

La primera jornada de la 24 edició del Mercat Medieval de Guimerà va ser un èxit absolut i va poder celebrar-se com estava previst al no veure’s afectada per les tempestes dels últims dies. El certamen va registrar una gran afluència de públic i que no fes gaire calor va motivar que els carrers s’omplissin de visitants des de primera fins a última hora, de forma que era necessari fer autèntics malabarismes per poder circular. L’alcalde, Salvador Balcells, va dir que durant el cap de setmana esperen que hi passin unes 20.000 persones. També va destacar que el mercat és possible gràcies a la col·laboració d’uns 170 veïns.

Cercaviles, actuacions de joglars, tir amb arc, taller de màscares i tomb amb carrilet pel poble

El Mercat Medieval reuneix un centenar de parades amb productes propis de l’edat mitjana així com una quinzena d’artesans que fan demostracions d’antics oficis, entre els quals hi ha una filatera, el forjador o el bufador de vidre. Roger Rosich, de l’organització, va destacar l’alta demanda de paradistes que registra el mercat ja que “rep una gran afluència de públic”.

El recinte està amenitzat per cercaviles i actuacions de joglars amb sons medievals, a càrrec de La Cremallera Teatre, demostració de tir amb arc i un taller infantil de màscares.

El Narigut, un peculiar monstre, interactua amb els visitants en la seua estada a Guimerà. Aquests també poden pujar a un carrilet i accedir a la part alta del poble. La jornada d’ahir era previst que finalitzés amb una obra de teatre i avui diumenge continuen les activitats durant tot el dia.

El grup local Wigmar Teatre escenifica l’obra, l’autor de la qual és Roger Rosich. Tractant les llibertats, pretenen fer un homenatge als polítics presos i exiliats.

Escenifiquen la restricció de llibertats de l’edat mitjanaPetites llibertats és el títol de l’obra que s’escenifica i explica la restricció en llibertats que tenien les persones a l’edat mitjana. El relat se centra en dos personatges, la Sibil·la, filla petita del baró, i la del monjo Ricard, fill d’uns servents del castells. Els dos s’escaparan dels seus destins, de formes diferents, per poder sentir-se lliures. La Sibil·la anirà a un convent en lloc de casar-se amb un noble per poder gaudir d’una vida tranquil·la, mentre que el Ricard decideix convertir-se en joglar descartant ser monjo.

El monstre Narigut va fer gaudir petits i grans durant la cercavila musical.

El monstre Narigut va fer gaudir petits i grans durant la cercavila musical.SEGRE TÀRREGA

El monstre Narigut va fer gaudir petits i grans durant la cercavila musical.

El monstre Narigut va fer gaudir petits i grans durant la cercavila musical.SEGRE TÀRREGA

tracking