SEGRE

ESPAI CIÈNCIA

La NASA intentarà llançar un altre cop avui la sonda Parker

La sonda Parker, que la NASA intentarà llançar avui.

La sonda Parker, que la NASA intentarà llançar avui.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El llançament de la sonda solar Parker, la primera astronau que transitarà per la corona del sol, va ser suspès ahir fins avui diumenge, amb el que són ja tres els ajornaments a la base de Cap Canaveral (Florida) on el compte enrere es va aturar a només un minut i 55 segons de l’enlairament. Les dos demores prèvies al llançament avortat ahir van impedir que pogués aprofitar-se la finestra amb unes molt favorables condicions meteorològiques del 90% i que, per avui, seran del 60%.

La NASA va explicar que no hi va haver prou temps per a les comprovacions i el reposicionament dels equips, la qual cosa va conduir al nou ajornament. La nova hora per a aquesta missió, que pretén ajudar a aclarir els misteris que amaga el sol i té previst que arribi a destinació al novembre, serà les 3.31 hora local.

Argumenta que no hi va haver prou temps per comprovar i reposicionar els equips

Els científics confien a contribuir a resoldre la diferència de la temperatura de l’atmosfera del sol que està a més d’un milió de graus mentre que la mateixa superfície solar està a 6.000. Els científics han trobat una manera que la sonda resisteixi una calor equivalent a 500 vegades la que experimentem a la Terra i efectuar observacions in situ. Han dissenyat un escut tèrmic per suportar temperatures de 1.400 graus centígrads i mantenir els instruments de l’interior de l’aeronau a temperatura ambient (30 graus). La sonda, de 65 quilos i 3 metres d’altura, arribarà a una distància de 6 milions de quilòmetres de la nostra estrella, la qual cosa equival a 4 centímetres de l’astre si la Terra fos a un metre del sol. A més, arribarà als 700.000 km/hora, la velocitat més gran si es compara amb qualsevol altra nau construïda per l’home.

tracking