SEGRE

ESNOTICIA

«A la província de Lleida les festes són molt participatives»

Toni Cabero, segon per la dreta, al costat de la resta de l’equip de La Traca.

Toni Cabero, segon per la dreta, al costat de la resta de l’equip de La Traca.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Traca, amb 37 anys de trajectòria, és una de les empreses deganes a Lleida de contractació d’artistes i organització de festes majors.

Com han canviat en aquests anys les festes majors?

Els clàssics, com les orquestres, es mantenen, però es demana que pugui ser amb ball per a tots els públics, encara que està en auge la petició de grups o solistes per als més joves. També respecte a ells, les sol·licituds d’un discjòquei concret superen les discomòbils, que van a la baixa. Pel que fa a l’organització, molts pobles es fixen en el que fa el del costat, en el bon sentit del terme. És a dir, si les festes coincideixen durant algun dia, intenten retardar-les o avançar-les perquè pugui assistir-hi més gent i el públic no es reparteixi entre diversos pobles.

La crisi econòmica ja és cosa del passat?

En absolut. Encara hi ha molta contenció i s’intenten optimitzar els recursos per estalviar el més possible.

Encara que, evidentment, depèn molt dels municipis, entre quines xifres es mouen els pressupostos de les festes?

És cert, però moltes vegades, els pobles petits, percentualment, dediquen una part de pressupost més important que les grans ciutats o municipis majors. Encara que les xifres poden anar de 4.000 o 5.000 euros a 200.000 euros depenent del nombre d’habitants, en els petits, les festes es viuen amb més intensitat.

Existeix algun denominador comú entre les festes de la província de Lleida?

Sí. A la província de Lleida les festes són molt participatives. El teixit social és imprescindible per organitzar-les. Són molts els municipis en els quals els veïns ajuden en tot el que poden. Evidentment, l’ajuntament és el que les acaba pagant, però el suport dels seus habitants és fonamental. En molts hi ha associacions que es dediquen a col·laborar perquè tot surti bé.

tracking