SEGRE

TEMPORADA DE FESTES

Música i tradició omplen Lleida

Prop de noranta pobles lleidatans van començar aquest cap de setmana la celebració de la Mare de Déu d’Agost || La tempesta va passar per aigua els actes festius de la tarda en moltes localitats

Prop de cinc-centes persones van gaudir de la revetlla musical de Figuerola d’Orcau dissabte a la nit.

Prop de cinc-centes persones van gaudir de la revetlla musical de Figuerola d’Orcau dissabte a la nit.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Desenes de pobles de les comarques de Lleida han celebrat aquest cap de setmana les seues festes majors, coincidint amb els actes previs a la Mare de Déu d’Agost, la jornada més festiva de tot l’any. I és que 87 localitats esclaten en festes al voltant d’aquesta data, organitzant multitud d’activitats que fan les delícies de petits i grans.

La música i jocs populars van tornar a omplir ahir els carrers de localitats com Vilanova de la Barca, la Floresta, Ciutadilla, Preixana, la Pobla de Cérvoles o Arbeca, en la qual els més petits van poder disfrutar de l’espectacle Safari a càrrec de la companyia de teatre La Cremallera i els aficionats a la música van poder delectar-se amb el Concert Guitar Festival. A la Pobla de Cérvoles, els tambors de la Batukats de l’Ala d’Aitona van ser els encarregats de despertar els veïns i anunciar l’inici de la jornada, que va incloure balls de sardanes amb ritme de la Cobla Municipal de Lleida.

Tanmateix, el bon temps va deixar d’acompanyar els actes festius a partir de mitja tarda, quan el Servei de Meteorologia va acabar registrant fins a 26,7 litres d’aigua per metre quadrat al Pallars Sobirà. I és que el fort temporal va obligar a cancel·lar els actes de pobles com Figuerola d’Orcau i Sucs, entre moltes d’altres.

Aquesta última es va veure obligada a ajornar l’hi-fi a avui, quan també està previst instal·lar un tobogan inflable per als nens. Als Omells de na Gaia, en canvi, van ser els talls elèctrics els que van obligar a fer peripècies per mantenir el programa de festes. El dia fort de les celebracions es preveu que sigui dimecres, quan mitja demarcació esclatarà en festes i oferirà concerts de Golden Saxo (Vilaller), l’espectacle familiar La Mongetera Màgica (Barbens) i recitals tradicionals (Almenar).

Prop de cinc-centes persones van gaudir de la revetlla musical de Figuerola d’Orcau dissabte a la nit.

Prop de cinc-centes persones van gaudir de la revetlla musical de Figuerola d’Orcau dissabte a la nit.EDGAR ALDANA

tracking