SEGRE

SOCIETAT

El Govern alemany aprova introduir el tercer sexe en el registre de naixement

Sota la denominació de "un altre" o "divers"

El Govern alemany aprova introduir el tercer sexe en el registre de naixement

El Govern alemany aprova introduir el tercer sexe en el registre de naixementEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern alemany ha aprovat avui un projecte de llei per introduir en el registre de naixement un tercer sexe, a més del masculí i el femení, sota la denominació d’"un altre" o "divers".

La mesura segueix la sentència del Tribunal Constitucional de 2017 per la qual s’instava l’Administració a introduir una tercera opció en el registre de naixement i permetre amb això una inscripció positiva a aquelles persones que no pertanyen al sexe masculí ni al femení.

Després de l’aprovació s’espera que el projecte de llei entre ràpidament en el tràmit parlamentari, va indicar el portaveu del Govern, Stefen Seibert, de manera que per a principis de 2019 podria entrar en vigor.

"És hora que es modernitzi una vegada la legislació vigent", va apuntar la ministra de Justícia, la socialdemòcrata Katarina Barley, al departament de la qual va correspondre elaborar el corresponent projecte.

L’esmentada sentència del TC argumentava que, d’acord al dret constitucional a la protecció de la personalitat, les persones que no són ni homes ni dones tenen dret a inscriure la seua identitat de gènere de forma "positiva" en el registre de naixement.

El fallo va suposar un pas més enllà en el reconeixement dels drets dels intersexuals a Alemanya, després que el 2013 s’aprovés una reforma legal que permetia als pares de nounats que no haguessin de registrar obligatòriament els seus fills com a homes o dones en el registre civil si no es podia determinar amb claredat el seu gènere.

La reforma de 2013, que seguia la recomanació del Comité Ético Alemán, establia que "si un nadó no pot ser identificat com pertanyent al gènere masculí o femení, es deixarà sense omplir l’apartat corresponent en el registre de naixement".

L’objectiu d’aquesta llei era evitar pressions sobre els pares i que no haguessin de determinar immediatament després del naixement del nadó el sexe d’aquest o d’haver d’adoptar decisions precipitades.

S’estima que a Alemanya hi ha aproximadament 80.000 intersexuals, una mica menys de l’un per cent de la població.

tracking