SEGRE

Salut eleva a 23 les víctimes mortals per cop de calor a Catalunya

Una de les quals a Lleida

L’hospital Arnau de Vilanova va atendre l’any passat 24.417 usuaris de la Franja.

L’hospital Arnau de Vilanova va atendre l’any passat 24.417 usuaris de la Franja.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut de la Generalitat ha confirmat la mort d’un total de 23 persones atribuïbles a cop de calor a tot Catalunya aquest estiu, una de les quals a Lleida. Així, entre els dies 24 de juliol i 13 d’agost de 2018 s’han notificat a la xarxa de vigilància epidemiològica 67 casos de persones afectades per quadres que complien la definició de cop de calor. Tan sols quatre dels casos –dos dels quals van morir- han resultat afectats per les temperatures assolides abans d’aquest episodi d’onada de calor, que recordem que es va iniciar el dia 2 d’agost, i que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) va donar per finalitzat el 7 d’agost.

De les 23 víctimes mortals, tretze eren homes i deu, dones, d’edats compreses entre els 41 i els 100 anys. Totes tenien factors de risc previs que podien predisposar a patir el quadre clínic de cop de calor, ja sigui perquè presentaven patologia de base o perquè estaven fent activitats a l’aire lliure amb temperatures elevades. En aquest sentit, deu de les persones mortes van presentar el quadre al domicili i tretze al carrer, sis de les quals estaven realitzant activitats laborals o esportives.

Respecte a la distribució geogràfica de les defuncions, onze es van localitzar a la ciutat de Barcelona, sis a la resta de la demarcació de Barcelona, una a Girona, una a Lleida i quatre a Tarragona-Terres de l’Ebre.

D’altra banda, entre el 2 i el 8 d'agost –un dia després de la finalització de l’episodi de calor–, el 061 CatSalut Respon va atendre un total de 453 trucades relacionades amb aquesta onada de calor, incloent consultes telefòniques i mobilització de recursos del SEM.

tracking