SEGRE

El presumpte "primer navegador web xinès" és una còpia de Google Chrome

El logotip de Google

El presumpte "primer navegador web xinès" és una còpia de Google ChromeEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una empresa emergent de Pequín que presumia d’haver desenvolupat el primer navegador d’internet "cent per cent" xinès ha hagut d’admetre que aquest està en gran part basat en el Chrome de Google, va informar aquest divendres el diari South China Morning Post. Redcore, la "startup" autora d’aquest navegador, ha hagut de sortir al pas de les crítiques rebudes després d’haver anunciat el desenvolupament d’un software per a la xarxa íntegrament nacional, arran que a les xarxes socials alguns internautes mostressin que moltes línies del seu codi eren iguals que les del Chrome.

"No neguem haver-nos basat al navegador Chrome", va admetre en una entrevista el fundador i conseller delegat de Redcore, Chen Benfeng, que es va excusar assegurant que aquesta és una pràctica habitual al sector. "També Android es va construir sobre la base de Linux, però ningú no dubta que sigui una innovació de Google. No van escriure el codi des de zero, això seria reinventar la roda", va subratllar l’empresari tecnològic.

Després que Redcore anunciés que havia aconseguit "trencar el monopoli nord-americà dels navegadors", va aconseguir recaptar més de 36 milions de dòlars per continuar creixent, per la qual cosa ara Chen va admetre que potser havien exagerat una mica la seua publicitat. El cas surt a la llum quan la Xina està llançant una forta ofensiva publicitària per mostrar que és ja una gran potència tecnològica a internet, la intel·ligència artificial, els sistemes de reconeixement facial o altres usos de la més avançada indústria.

La "propaganda tecnològica" augmenta a mesura que s’enverina la guerra comercial entre Xina i Estats Units, que poden limitar enormement els intercanvis entre les dos potències, sobretot, en noves tecnologies.

tracking