SEGRE

Ensenyament veu un error prohibir l'ús del mòbil a l'aula

Diu que seria donar l’esquena a la tecnologia, encara que França els ha vetat

El Torre Vicens ha vetat els mòbils al primer cicle d'ESO.

Ensenyament veu un error prohibir l'ús del mòbil a l'aulaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria d’Ensenyament veu un error prohibir l’ús del mòbil als centres educatius com ha fet França. Així ho va afirmar ahir la directora general d’Infantil i Primària, Mar Camacho. “Prohibir els mòbils és un error”, va manifestar, i va destacar que en ple segle XXI no es pot viure d’esquena a una tecnologia que es porta a la butxaca. Així mateix, va recordar que la Unesco ja va apuntar fa anys cap a un bon ús del mòbil en l’educació i que el Consell Escolar de Catalunya (CEC) va elaborar un document amb criteris per a la seua utilització en els quals s’inclou la prohibició en situacions concretes.

Al marge del veto global a França, a Lleida l’institut Torre Vicens també n’ha prohibit l’ús als alumnes de primer i segon d’ESO. Camacho va assenyalar que per combatre les creences que el mòbil no és bo per a l’educació, volen visibilitzar bons projectes i pràctiques educatives que apliquen diferents centres. En aquest sentit, va detallar que això es farà en el marc d’un mapa de la innovació a Catalunya que elaborarà Ensenyament per tal de difondre les diferents xarxes actuals, identificar els casos d’èxit i conèixer la implantació territorial. Va afegir que la innovació ha de ser “sistèmica” i amb protagonisme dels centres i que la conselleria vol assumir un paper de lideratge en el procés de transformació educativa per coordinar-los. Camacho va indicar que aquest mapa servirà per visibilitzar les diferents iniciatives, que han de tenir l’objectiu comú de l’“èxit acadèmic i social i la transformació educativa”.

Casos d’èxit

La idea és que amb aquest mapatge, que es troba en fase de disseny i que serà una de les “primeres accions” a posar en marxa quan es reestructuri el departament, s’identifiquin i avaluïn els casos d’èxit que hagin tingut impacte en l’alumnat. Camacho va subratllar que vol que la competència digital es converteixi en una “realitat” a les escoles, tant a nivell de professorat com d’alumnat, de manera que veu necessària molta formació específica per al professorat i més formació inicial a les universitats dirigida als futurs docents.

tracking