SEGRE

METEOROLOGIA TEMPERATURES

Salut eleva a 23 les víctimes mortals per cops de calor aquest estiu a Catalunya

Les piscines del barri de Balàfia, a començaments d’agost.

Les piscines del barri de Balàfia, a començaments d’agost.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de vint-i-tres persones han mort a Catalunya aquest estiu a causa de l’onada de calor de principis de mes, segons l’últim balanç del departament de Salut de la Generalitat. Es tracta de tretze homes i deu dones d’entre 41 i 100 anys −onze de la ciutat de Barcelona, sis de la resta de la demarcació, una a Lleida, una altra a Girona i quatre a Tarragona−, encara que catorze d’aquestes víctimes mortals tenien menys de 65 anys.

I és que l’últim episodi d’altes temperatures, amb xifres rècord de més de quaranta graus, ha deixat un 5 per cent més de víctimes respecte al mateix període de l’any passat, quan també es va estendre una massa d’aire calent per territori català. Així mateix, entre els dies 24 de juliol i 13 d’agost els serveis sanitaris catalans van atendre prop de setanta casos de persones afectades per quadres de cop de calor, i el telèfon d’atenció sanitària 061 va rebre durant l’onada de calor un total de 453 trucades relacionades amb problemes sanitaris causats per les elevades temperatures.

El departament de Salut defineix cop de calor com una malaltia greu que es dóna quan una persona produeix una quantitat de calor que no pot eliminar a través de la suor o amb la dilatació dels vasos sanguinis.

tracking