SEGRE

CULTURA CONTES

El Festival de Contes de Tiurana creix amb més de sis-cents assistents

Ja preparen la desena edició del 2019

Un moment del contacontes celebrat ahir a l’entrada del poble de Tiurana.

Un moment del contacontes celebrat ahir a l’entrada del poble de Tiurana.AJUNTAMENT DE TIURANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 600 persones van passar ahir per la novena edició del Festival de Contes de Tiurana. Entre les novetats d’aquest any, els jocs de Festa i Fusta a la plaça del Pou que van servir per passar les estones entre espectacle i espectacle i també per delectar els més curiosos i imaginatius amb les seues propostes d’enigma.

Encara que a primera hora va costar arrancar, després els espectacles es van omplir de públic familiar que van assistir a un conte d’ombres xineses o a la història d’amor del Biel i la Marta amb la xocolata com a fil conductor i sota el títol Un petó de xocolata, de Ricard Bertran, amb il·lustracions de Serafina Balasch.

Al finalitzar el conte, es va repartir als assistents coca i xocolate a la pedra d’Agramunt. Una de les apostes del festival és potenciar el talent i els productes de proximitat. “El festival és una manera de projectar-nos com a poble.

És una festa amb un plus de cultura i mirant els més petits. Encara que aquest any vam incloure dissabte un taller dirigit a adults, en el qual van poder descobrir el conte com una eina per connectar amb els nens”, va explicar Àngel Villarte, l’alcalde de Tiurana.

Els espectacles i jocs es van repartir per tot el poble, on també hi va haver parades de llibres

De cara a l’any que ve, que el festival arriba a la desena edició, Villarte va assegurar que “planejarem alguna cosa especial, potser voldrem comptar amb artistes destacats i retrem homenatge als participants, assistents i organitzadors d’aquests anys amb una exposició”.

Aprofitant el creixement progressiu d’assistents any rere any al certamen de contes, el consistori de Tiurana estudiarà continuar amb l’aposta d’aquest any de començar la celebració del festival dissabte a la tarda i seguir l’endemà, diumenge al matí.

tracking